Antena Căutare

O oala cu bani de aur de 100.000 de euro din timpul Revolutiei, descoperita de doi tineri francezi

Un cuplu tanar din sudul Frantei a descoperit in subsolul locuintei o oala mica cu 34 de piese de aur dinaintea Revolutiei Franceze, comoara evaluata la 100.000 de euro, potrivit unui specialist, anunta Mediafax.

Stirea a fost facuta publica vineri dimineata de jurnalul "Midi Libre", "oala micuta de lut, acoperita cu o tigla" fiind ingropata la 50 de centimetri. Aceasta adapostea "34 de monede de aur din 1595, ascunse in timpul Revolutiei".

Expertii din localitatea franceza Millau au declarat pentru AFP, ca "acest cuplu modest este incantat de descoperire, insa doreste sa isi pastreze anonimatul". Ei locuiesc intr-o casa pe cea mai veche strada din Millau, un fost drum de pe vremea romanilor. Potrivit expertilor fiecare piesa valoreaza intre 1.000 si 6.500 de euro. "Majoritatea pieselor care au fost tezaurizate sunt piese foarte rare din acea epoca", a explicat el.

Cea mai scumpa piesa este una din vremea lui Louis al XIII-lea din 1640, al carui relief este intact, cu o marca a lui Jean Varin considerat "maestrul absolut al gravurilor pe monede" in Franta din acea epoca.

Descoperirea ar putea depasi suma de 100.000 de euro.

Foto:www.midilibre.fr

Scandalul media din "albion" ia amploare: Perchezitii la sediul rivalului News of the World, tabloidul Daily S... Decizie CEDO: Fara minarete, in Elvetia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x