Căutare Live

O orchestra de camera din Egipt este formata doar din femei nevazatoare

Un grup de femei nevazatoare din Egipt au reusit performanta de a forma o orchestra de camera care sustine concerte in toata lumea. Toate membrele grupului muzical poarta valuri albe, robe negre si depun eforturi deosebite pentru a invata melodiile.

Spre deosebire de alti muzicieni, nu pot sa cante la instrumente si sa urmareasca partitura in acelasi timp. Astfel, sunt nevoite sa invete notele, pe care le citesc in braille, inainte de a incepe repetitiile.

Un alt dezavantaj este faptul ca nu il pot vedea pe dirijor. Acesta bate din palme de trei ori inainte de fiecare melodie pentru a le da semnalul de incepere.

Orchestra a fost formata la initiativa unei organizatii egiptene care se ocupa cu educarea femeilor nevazatoare, pe care le ajuta sa devina independente. Cel mai cunoscut program al organizatiei, care ajuta peste 300 de femei, este orchestra formata din 38 de muziciene.

Grupul concerteaza in ambasade, universitati de muzica, iar pana acum a ajuns in 24 de tari de pe cinci continente.

„Au mai mult succes in strainatate decat in Egipt, dar sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca si aici vor incepe sa fie la fel de cunoscute”, a declarat vicepresedintele organizatiei, Amal Fikry, pentru Associated Press.

Foto: YouTube

VIDEO! Sa fie distractie!!! Politisti care se sparg in figuri... la Notting Hill... Tara arde, dar nu si pe contul de Instagram al presedintelui sirian, Bashar al-Assad ...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri