Căutare Live

O poezie care compară migranţii cu şobolani stârneşte indignare în Austria

O poezie despre migranţi cu titlul „Şobolanul de oraş” a stârnit indignare în Austria după ce a comparat oamenii cu rozătoarele, scrie BBC.

Sebastian Kurz,cancelarul Austriei

O poezie despre migranţi cu titlul „Şobolanul de oraş” a stârnit indignare în Austria după ce a comparat oamenii cu rozătoarele, scrie BBC.

Christian Schilcher, de la Partidul Libertăţii (FPO – extremă dreapta) aflat în coaliţia de guvernare, a scris poezia, în care migranţilor li se transmite să se integreze sau „să plece repede”.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut partenerului său din coaliţie să se distanţeze de această poezie „oribilă”.

Poezia a fost publicată într-un ziar al FPO în Braunau am Inn, locul de naştere al lui Adolf Hitler.

Kurz a declarat pentru Austria Presse Agentur că poezia este „dezgustătoare, inumană şi profund rasistă” şi că un astfel de text nu îşi are locul în Austria.

Schiller, viceprimarul din Braunau am Inn, a declarat că nu a intenţionat să „insulte sau să rănească pe nimeni” cu poezia sa.

El şi-a cerut scuze pentru că a ignorat comparaţia „istorică” dintre şobolani şi oameni, declarând că poezia are ca scop să descrie schimbările pe care el şi alţii „le critică în mod corect” din perspectiva unui şobolan.

Pamela Rendi-Wagner, preşedinta Partidului Social Democrat de centru stânga, a declarat că asemenea comparaţii erau comune „în propaganda nazistă”.

Însă vicecancelarul şi şeful FPO, Heinz-Christian Strache, a scris într-o postare pe Facebook că „actuala campanie” împotriva partidului său arată că adversarii săi „au emoţii” înaintea alegerilor europarlamentare din mai.

FPO se află în coaliţie alături de Partidul Poporului al premierului Sebastian Kurz din 2017, fiind printre puţinele partide de extremă-dreapta care se află la putere în UE.

Sursa: news.ro

Era pe cale să își sărute soțul la nunta lor, când a apărut încă o mireasă! Fosta iubită a mirelui s-a așezat în genunch... Ambasadele ţărilor europene, ţinta hackerilor ruşi...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri