Antena Căutare

O poveste ce pare desprinsă din filme! Cum au supravieţuit ostaticii de la magazinul din Paris şi de la tipografie

Timp de trei zile, pe buzele oamenilor din întreaga lume s-a citit cuvântul "teroare". Franţa a fost victima unor atacuri teroriste fără precedent, în care au decedat 20 de persoane. Ca printr-o minune, moartea i-a "iertat" pe câţiva supravieţuitori, iar poveştile lor sunt incredibile.

O poveste ce pare desprinsă din filme! Cum au supravieţuit ostaticii de la magazinul din Paris şi de la tipografie Galerie
| hepta.ro

Timp de trei zile, pe buzele oamenilor din întreaga lume s-a citit cuvântul "teroare". Franţa a fost victima unor atacuri teroriste fără precedent, în care au decedat 20 de persoane. Ca printr-o minune, moartea i-a "iertat" pe câţiva supravieţuitori, iar poveştile lor sunt incredibile.

Cherif şi Said Kouachi - Tipografia din Dammartin

Vineri, după două zile în care au fost urmăriţi de poliţiştii francezi, teroriştii de la sediul revistei Charlie Hebdo s-au baricadat într-o tipografie din Dammartin, la 40 kilometri de Paris. Fraţii Cherif şi Said Kouachi nu au ştiut de prezenţa unui angajat în clădire, acesta fiind ascuns "sub o chiuvetă în sala de mese" de la etaj, a declarat Francois Molins, un procuror din Paris.

Tânărul de 26 de ani şi-a păstrat calmul şi, prin intermediul SMS-urilor, a oferit "elemente tactice, precum poziţia sa în interiorul clădirii, celulei de negociere" din cadrul GIGN (Grupul de Intervenţie al Jandarmeriei), unitatea de elită responsabilă cu operaţiunea, a explicat o sursă apropiată anchetei, potrivit mediafax.ro. În momentul asaltului trupelor de elită, "simultan cu deschiderea focului, un vehicul blindat al jandarmeriei a permis accesul la etaj pentru a-l elibera" pe angajatul ascuns, "evitând eventuale capcane" de la parter, potrivit unei surse.

Amedy Coulibaly - Magazinul evreiesc din Paris

Cu puţin înainte de ora 13.00 (14.00 - ora României), Ilan îşi făcea cumpărăturile în cartierul său din Paris, la magazinul Hyper Cacher din zona Porte de Vincennes, fiind însoţit de fiul său de trei ani. În acel moment, Amedy Coulibaly a intrat în magazin şi a început să tragă.

Câteva persoane s-au ascuns într-o camera frigorifică, unde au stat aproape cinci ore. Mama lui Ilan a ştiut imediat că fiul şi nepotul său s-au ascuns şi a decis să nu încerce să-i contacteze nici măcar prin SMS, dar numărul de telefon al lui Ilan a fost transmis forţelor de ordine.

Astfel, poliţiştii au localizat telefonul mobil al lui Ilan şi au ştiut unde se ascunde grupul în magazin. Aceste informaţii au contribuit la salvarea lor în momentul asaltului forţelor de ordine. În urma atacului terorist, patru dintre ostatici au fost ucişi şi alţi patru sunt grav răniţi.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO: Teroristul de la magazinul din Paris a fost omorât de trupele franceze

Înregistrarea conversaţiei dintre teroriştii din Paris şi un post TV! Care erau cerinţele atacatorilor

Coşmarul a ajuns la final! Cei doi fraţi terorişti au fost omorâţi în urma asaltului

Înregistrarea conversaţiei dintre teroriştii din Paris şi un post TV! Care erau cerinţele atacatorilor... Hayat Boumeddiene este cea mai căutată femeie din lume! Cum s-a transformat dintr-o persoană normală în teroristă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x