Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

O rachetă rusească care trebuia să lovească Siria a căzut în Cipru

O racheta balistică a lovit Ciprul, în noaptea de duminică spre luni. Obiectul a căzut într-o zonă muntoasă și nu s-a înregistrat niciun rănit. 

O racheta balistică a lovit Ciprul, în noaptea de duminică spre luni. Obiectul a căzut într-o zonă muntoasă și nu s-a înregistrat niciun rănit.

Explozia a avut loc în jurul orei 01.00, în zona Tashkent, la circa 20 km nord-est de Nicosia. În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanşat un incediu, iar autorităţile au evacuat mai multe locuinţe.

”Prima evaluare arată că o rachetă de fabricaţie rusească, parte a sistemului de apărare antiaeriană, care a făcut parte din sistemul de apărare antiaeriană activat astă-noapte împotriva unei lovituri aeriene asupra Siriei, şi-a terminat deplasarea şi a căzut în ţara noastră după ce şi-a ratat ţinta”, a scris Ozersay, ministrul de externe al Republicii Turce a Ciprului de Nord.

Israelul efectua lovituri aeriene în Siria, iar presa de stat siriană relata că apărarea antiaeriană siriană a ripostat cu rachete. După acest incident apărarea aeriană din Siria a fost concediată.

Recomandari