Căutare Live

O soră a lui al-Baghdadi, Rasmiya Awad, arestată de turci în nord-vestul Siriei, în apropierea unei tabere, la Azaz

O soră a lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării Statul Islamic (SI) mort într-o operaţiune a unui comando american la sfârşitul lui octombrie, a fost arestată de Turcia în nordul Siriei, a anunţat marţi un oficial turc de rang înalt, relatează AFP.

”Turcia a prins-o pe sora lui Abu Bakr al-Baghdadi la Azaz”, în nord-vestul Siriei, a declarat oficialul turc, sub protecţia anonimatului.

”Rasmiya Awad, născută în 1954, a fost prinsă într-un raid împotriva unei tabere în apropiere de Azaz”, a adăugat el.

Sora lui al-Baghdadi era împreună cu soţul său, o cumnată şi cinci copii, a precizat oficialul.

”Cei trei adulţi sunt pe cale să fie interogaţi”, a declarat el.

”Ceea ce vom afla (din aceste interogatorii) va ajuta Turcia, dar şi restul Europei, să se apere mai bine de terorişti”, a mai declarat el.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care dispune de o vastă reţea pe teren, a confirmat arestarea surorii lui al-Baghdadi, a soţului acesteia, cumnatei şi celor ”cinci copii mici” într-o tabără în apropiere de Azaz.

”Alţi patru irakieni au fost arestaţi”, a adăugat directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Oraşul Azaz se situează în sectorul de nord-vest al Siriei, aflat sub controlul Turciei în urma unei ofensive militare pe care a efectuat-o în 2016.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat la 27 octombrie moartea lui al-Baghdadi în cursul unui raid, în noaptea dinainte, în nord-vestul Siriei, la câţiva kilometri de frontiera cu Turcia.

La o zi după acest anunţ, Turcia a anunţat că serviciile sale de informaţii şi militarii săi au avut contacte ”intense” cu omologii lor americani în noaptea în care s-a desfăşurat operaţiunea militară care a condus la moartea lui al-Baghdadi.

Turcia - suspectată mult timp că a lăsat jihadişti să-i traverseze frontiera pentru a se duce în Siria, după izbucnirea războiului care devastează această ţară din 2011 - a fost însângerată de mai multe atentate comise de SI şi a intrat în 2015 în coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite.

Însă Ankara a fost acuzată în ultimele săptămâni de faptul că slăbeşte lupta împotriva elementelor dispersate ale Statului Islamic prin lansarea la 9 octombrie a unei ofensive împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), vârful de lance al luptei împotriva organizaţiei jihadiste.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Reforma pensionării magistraţilor a Poloniei încalcă dreptul UE, hotărăşte CJUE...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri