O tabara din Coreea de Sud disciplineaza adolescentii ca in armata

O tabara pentru tineret din Coreea de Sud se ofera sa-i cuminteasca pe copiii neastamparati si pe adolescentii rebeli. Acestia sunt supusi unor exercitii si antrenamente potrivite mai degraba pentru niste viitori luptatori din fortele speciale. Nu este de mirare ca, la incheierea stagiului, cu totii promit sa-si asculte parintii si sa se poarte frumos.

Elevii sud-coreeni care nu se impaca deloc cu disciplina sunt trimisi de parinti in tabara de la sud-est de Seul. Timp de cinci sau 14 zile, instructorii, fosti militari, ii supun la tot felul de incercari destinate, teoretic, sa le intareasca rezistenta si caracterul.

Adolescentii sunt pusi, intre altele, sa ridice sau sa tarasca trunchiuri grele de copac, urland, in acelasi timp, din rasputeri. Toate acestea, aproape dezbracati, chiar daca temperatura scade sub zero grade. De altfel, elevii sunt invatati sa nu se teama de frig ci, dimpotriva, sa se rostogoleasca dezbracati prin zapada.

Fie ca le intareste sau nu caracterul, cum afirma instructorii, programul are darul sa-i faca pe elevi mult mai ascultatori, aproape ca fratii lor din Coreea de Nord.

“Eu nu ma purtam cum trebuie, in lipsa parintilor. Dar, de acum inainte, promit sa ma port frumos chiar si cand ei nu ma supravegheaza! Ma voi concentra pe studii, fara sa-mi pierd vremea cu altele, si-mi voi asculta parintii”, spune unul dintre tineri.

Instructorii spun ca, in ultimii 15 ani, au "educat" aproape 100.000 de elevi si ca solicitarile sunt, mereu, mai mari decat capacitatea taberei.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri