Antena Căutare

O tabara din Coreea de Sud disciplineaza adolescentii ca in armata

O tabara pentru tineret din Coreea de Sud se ofera sa-i cuminteasca pe copiii neastamparati si pe adolescentii rebeli. Acestia sunt supusi unor exercitii si antrenamente potrivite mai degraba pentru niste viitori luptatori din fortele speciale. Nu este de mirare ca, la incheierea stagiului, cu totii promit sa-si asculte parintii si sa se poarte frumos.

Elevii sud-coreeni care nu se impaca deloc cu disciplina sunt trimisi de parinti in tabara de la sud-est de Seul. Timp de cinci sau 14 zile, instructorii, fosti militari, ii supun la tot felul de incercari destinate, teoretic, sa le intareasca rezistenta si caracterul.

Adolescentii sunt pusi, intre altele, sa ridice sau sa tarasca trunchiuri grele de copac, urland, in acelasi timp, din rasputeri. Toate acestea, aproape dezbracati, chiar daca temperatura scade sub zero grade. De altfel, elevii sunt invatati sa nu se teama de frig ci, dimpotriva, sa se rostogoleasca dezbracati prin zapada.

Fie ca le intareste sau nu caracterul, cum afirma instructorii, programul are darul sa-i faca pe elevi mult mai ascultatori, aproape ca fratii lor din Coreea de Nord.

“Eu nu ma purtam cum trebuie, in lipsa parintilor. Dar, de acum inainte, promit sa ma port frumos chiar si cand ei nu ma supravegheaza! Ma voi concentra pe studii, fara sa-mi pierd vremea cu altele, si-mi voi asculta parintii”, spune unul dintre tineri.

Instructorii spun ca, in ultimii 15 ani, au "educat" aproape 100.000 de elevi si ca solicitarile sunt, mereu, mai mari decat capacitatea taberei.

Elevii scolii primare din oraselul american Newtown au revenit la ore... Congresul Statelor Unite si-a inaugurat noua legislatura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x