Antena Căutare

O zi pana la alegerile legislative din SUA. Obama ii ataca pe republicani

Cu o zi inaintea alegerilor legislative din SUA, presedintele Barack Obama i-a atacat inca o data pe republicani spunand ca, timp de doi ani, acestia au refuzat orice fel de colaborare cu el. Potrivit sondajelor, alegerile legislative se vor traduce prin castiguri importante in Congres pentru republicani, informeaza AFP.

"Ganditi-va la asta. Prioritatea sa nu este de a face astfel incat economia sa se dezvolte, nu este de a crea locuri de munca. Nu este de a reduce deficitul. Prioritatea sa este de a castiga viitoarele alegeri. Nici macar nu am terminat (campania) aceasta", a subliniat Obama.

Boehner ar putea deveni presedintele Camerei si deci a treia persoana in stat, daca republicanii obtin, asa cum este prevazut, majoritatea in aceasta adunare.

Marti, americani din Ohio, un stat de importanta cruciala in cadrul oricarui scrutin national, voteaza pentru a-si alege guvernatorul. Aceasta functie este detinuta in prezent de un democrat.

Spre deosebire de Camera Reprezentantilor, se pare ca Senatul, din care doar o treime va fi innoita marti, va ramane in mainile democratilor, arata ultimele sondaje. In Camera Reprezentantilor, republicanii mai au nevoie de inca 39 de mandate pentru a prelua majoritatea.

In cazul in care republicanii vor ajunge majoritari in Camera Reprezntantilor, Obama va fi nevoit sa negocieze cu ei si sa renunte la o serie de reforme.

Yemen: Femeia arestata in legatura cu pachetele explozive, eliberata... Colet exploziv, pentru presedintele Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x