Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Oamenii nu sunt deloc mulțumiți de numele bebelușului regal: „Cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil!”

Miercuri, noul bebeluș regal britanic a fost prezentat publicului. Numele ales de Meghan Markle și Prințul Harry a iscat controverse în rândul americanilor.

Miercuri, noul bebeluș regal britanic a fost prezentat publicului. Numele ales de Meghan Markle și Prințul Harry a iscat controverse în rândul americanilor.

Semnificaţia numelui pe care îl va purta noul bebeluş regal britanic a stârnit miercuri vâlvă pe reţelele de socializare şi i-a nedumerit pe americani, care îl asociază fie cu una dintre cele două figuri emblematice din cultura populară, fie cu un nume potrivit pentru animalele de companie, notează Reuters.

Oamenii nu sunt deloc mulțumiți de numele bebelușului regal: „Cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil!”

Subiectul #Archie a devenit cea mai populară temă de discuţie pe Twitter la scurt timp după ce Prinţul Harry şi soţia sa, Meghan Markle, o fostă actriţă americană, au anunţat că fiul lor, în vârstă de două zile, va purta numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

În timp ce Archie se află printre cele mai populare 20 de prenume de băieţi în Marea Britanie, nu este la fel de utilizat pentru copiii americani.

Oamenii nu sunt deloc mulțumiți de numele bebelușului regal: „Cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil!”

În Statele Unite, acolo unde s-a născut şi a crescut Meghan Markle, asocierile se îndreaptă către Archie Andrews, prototipul adolescentului american, personajul unui licean care joacă fotbal şi este prieten la cataramă cu Jughead Jones. Eroul a apărut pentru prima dată în seria de benzi desenate „Archie”, în 1941. Aventurile acestui personaj au fost adaptate pentru televiziune în serialul „Riverdale”.

„Sunt bebeluşul”, a scris pe pagina sa oficială de Twitter Archie Comics, editorul care realizează seria de benzi desenate, la câteva minute după anunţarea numelui bebeluşului regal.

„#BabySussex a fost botezat Archie. Ar avea mai mult sens dacă ar avea părul roşcat”, a scris pe Twitter autoarea canadiană de literatură horror Susie Moloney, referindu-se probabil la părul roşcat al lui Harry, şi adăugând imaginea personajului de benzi desenate.

Mulţi dintre americani îşi amintesc un personaj mai puţin agreabil, Archie Bunker, din serialul tv de comedie din anii '70 „All in the Family”. Interpretat de actorul Carroll O'Connor, Bunker era morocănos, muncea într-o fabrică şi avea obiceiul de a face afirmaţii rasiste şi misogine. Personajul a reuşit însă să devină popular, fiind supranumit „un bigot simpatic”.

Specialiştii au furnizat rapid explicaţii pentru semnificaţiile numelui ales pentru bebeluşul regal.

Oamenii nu sunt deloc mulțumiți de numele bebelușului regal: „Cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil!”

Potrivit revistei People, Archie este o abreviere de la Archibald, care înseamnă autentic, îndrăzneţ şi curajos. Harrison înseamnă ”fiul lui Harry”, iar Mountbatten a fost purtat de răposatul unchi al bunicului lui Harry, prinţul consort Philip.

Cu toate acestea, mulţi internauţi nu au fost deloc impresionaţi: „Archie este numele unei serii de benzi desenate, cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil!”, a scris pe Twitter utilizatorul Outrider32.

Recomandari