Antena Căutare

Obama a sustinut al II-lea discurs despre starea natiunii. Vezi principalele mesaje!

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sustinut, marti seara, in fata Congresului, cel de-al doilea discurs despre starea natiunii. Investitiile in dezvoltarea cerecetarii si promovarea educatiei au fost principalele puncte ale cuvantarii.

Dupa ce si-a facut o intrare de vedeta, in aplauzele publicului, Barack Obama si-a inceput discursul cu un apel la unitate, in special pe scena politica, pentru redresarea economiei.

"Ce conteaza acum este sa cream noi locuri de munca in tara noastra si sa nu le lasam sa fie mutate in alte parti", le-a spus Obama americanilor.

Liderul de la Casa Alba a vorbit si despre importanta educatiei pentru crearea unui viitor mai bun.

"In urma cu doi ani, spuneam ca trebuie sa atingem nivelul de activitate in cercetare si dezvoltare, pe care il aveam in timpul cursei spatiale. Peste cateva saptamani, voi trimite Congresului un buget care va ajuta sa realizam acest lucru", a anuntat Obama.

Presedintele a afirmat ca principalele domenii de investitie vor fi energia ecologica, cercetarile biomedicale si tehnologia informatiei.

Pe plan extern, Obama a laudat prestatia trupelor americane din Irak. El a afirmat ca situatia din Golf se imbunatateste, nivelul violentelor a scazut iar tara se indreapta spre normalitate.

"America si-a tinut promisiunea, razboiul din Irak se apropie de sfarsit", a sustinut presedintele american.

Obama a mai precizat ca va face eforturi pentru a retrage si trupele din Afganistan cat mai curand.

Iata principalele declaratii ale lui Barack Obama:

Apel la unitate:

- "Americanii au hotarat ca responsabilitatea guvernarii sa fie impartita intre partide"
- "Noi legi vor fi adoptate doar cu sustinerea democratilor si republicanilor. Vom avansa impreuna sau deloc"
- "Miza actuala (...) este de a afla daca noi locuri de munca si noi industrii prind radacini in tara noastra sau altundeva"

Economie:

- "Lumea s-a schimbat, iar pentru multi schimbarea a fost dureroasa"
- "Regulile s-au schimbat. Intr-o (singura) generatie, revolutiile tehnice au transformat felul in care traim, muncim si facem comert"

Fiscalitate:

- "In aceasta seara le cer democratilor si republicanilor sa simplifice sistemul. Suprimati nisele fiscale. Uniformizati regulile si utilizati
economiile pentru a scadea nivelul impozitului asupra intreprinderilor, pentru prima data in ultimii 25 de ani, fara a mari deficitul"

Afganistan:

- "Gratie militarilor si civililor nostri, care se dovedesc, cu totii, eroici, tot mai putini afgani sunt sub puterea insurgentilor. Vor veni confruntari dure, iar Guvernul afgan va fi nevoit sa puna in aplicare o mai buna guvernanta"
- "Anul acesta vom colabora cu 50 de tari pentru a demara o tranzitie catre fortele afgane"

Al-Qaida in Pakistan:


- "Liderii si militantii lor ies din campul de lupta. Sanctuarele lor se reduc. De la frontiera afgana, am adresat un mesaj catre Peninsula Araba si catre toate colturile lumii: nu vom ceda, nu vom ezita si vom invinge"

Iran:


- "Din cauza unui efort diplomatic, cu scopul de a ne asigura ca Iranul isi respecta obligatiile, Guvernul iranian trebuie, acum, sa infrunte sanctiunile cele mai dure si mai constrangatoare impuse vreodata"

Imigratie:

- "Cred cu adevarat ca trebuie sa infruntam, o data pentru totdeauna, tema imigratiei ilegale"
- "Sunt pregatit sa cooperez cu republicanii si democratii pentru a proteja frontierele noastre, a impune respectarea legilor noastre si a ne ocupa de muncitorii fara forme legale care traiesc, in prezent, in umbra"

Tunisia:

- "Vointa poporului s-a dovedit mai puternica decat constrangerile unui dictator"
- "Iar aceasta seara, sa fie clar: Statele Unite ale Americii sunt solidare cu tunisienii si sustin aspiratiile democratice ale tuturor popoarelor"

Grupuri petroliere:

- "Cer Congresului sa elimine miliardele de dolari-cadouri pe care le facem grupurilor petroliere"
- "Nu stiu daca ati remarcat, dar ei se descurca perfect cu totii. Atunci, mai degraba decat sa subventionam energia trecutului, sa investim in cea de maine"

Turneu oficial:

- "In martie voi merge in Brazilia, Chile si Salvador, pentru a lega noi aliante pentru progres, pe continentul american"

Proteste violente in Egipt: 3 morti si zeci de raniti!... Explozie de gaz intr-o mina din Columbia: 21 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x