Antena Căutare

Obama l-a nominalizat pe John Brennan ca viitor director al CIA

Barack Obama l-a nominalizat aseara pe John Brennan in functia de director al Agentiei Centrale de Informatii (CIA). Presedintele american a mai anuntat si alegerea sa pentru conducerea Pentagonului, in persoana fostului senator republican Chuck Hagel.

John Brennan are o experienta de 25 de ani in CIA si a jucat un rol foarte important in extinderea programului de atacuri cu avioane fara pilot in Pakistan, Somalia si Yemen, prin care au fost omorati aproape 2.000 de oameni suspectati de terorism. A consus cabinetul directorului CIA intre 1999 si 20001 si director al Centrului national american de lupta impotriva terorismului, in perioada 2004-2005.

In discursul de acceptare a nominalizarii presedintelui Obama, americanul de 57 de ani a spus ca "Misiunea mea va fi ca CIA sa aiba toate uneletele necesare pentru a mentine tara noastra sigura". Brennan a tinut sa mentioneze si succesele CIA care nu vor fi niciodata cunoscute lumii, datorita problemelor de securitate.

Barack Obama si-a motivat alegerea prin descrierea lui Brennan ca un om care "va continua neobosit" lupta impotriva Al-Qaeda si un angajat al statului obsedat de securitatea SUA, conform The Telegraph. "Nu sunt sigur ca a dormit vreodata in ultimii patru ani", a mai spus presedintele american.

Daca Senatul va accepta nominalizarea lui John Brennan, acesta ii va lua locul generalului David Petraeus, care a demisionat cu doua luni in urma, dupa dezvaluirea unei relatii extraconjugale cu biografa sa.

Un primar din Italia, criticat pentru ca a petrecut Craciunul alaturi de o familie de rromi... Anunt oficial: Situatia medicala a lui Hugo Chavez este stabila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x