Antena Căutare

Obama nu garanteaza plata pensiilor daca nu se ajunge la un acord pentru ridicarea plafonului de indatorare

Presedintele Barack Obama a avertizat marti ca nu poate garanta plata pensiilor si a asigurarilor sociale incepand cu data de 3 august daca democratii si republicanii nu ajung la un acord asupra ridicarii plafonului de indatorare a Statelor Unite, potrivit CBS News.


Republicanii si democratii sunt angajati intr-un dificil proces de negociere legat de ridicarea plafonului de indatorare a Statelor Unite. In timp ce republicanii, majoritari in Camera Reprezentantilor, cer reducerea cheltuielilor federale, democratii sustin "o abordare echilibrata", care include atat reduceri de cheltuieli cat si majorarea taxelor pentru americanii cu venituri mari si foarte mari.

"Nu este o problema republicana sau democrata. Este o problema nationala care trebuie rezolvata", a sustinut presedintele SUA.

Republicanii au accentuat marti presiunea asupra lui Barack Obama. Ultima runda de negocieri, care a avut loc la Casa Alba si a durat aproape doua ore, nu s-a soldat cu niciun rezultat.

Casa Alba intentioneaza sa reia negocierile miercuri, la ora 16,00 (20,00 GMT).

sursa: Hotnews

Traian Basescu, impins intr-un scandal diplomatic, din cauza unui hacker sarb... Irak: Sute de persoane intoxicate din cauza unui nor de clor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x