Antena Căutare

Obiceiul bailor reci de Anul Nou a luat amploare in Europa si SUA

Pentru multi indrazneti din toata lumea, tineri sau mai putin tineri, 2013 a inceput cu o baie rece. Olandezii s-au napustit, cu entuziasm, in valurile aproape inghetate ale Marii Nordului. Iar in Germania sau in Statele Unite, inotatorii s-au multumit sa plonjeze in lacuri sau rauri, cu ape la fel de reci.

Pentru olandezi, baia rece din prima zi a anului este o traditie nationala. Iar Marea Nordului este cum nu se poate mai potrivita pentru asa ceva. Pe plaja de langa Haga, mii de tineri au tremurat de nerabdare, dar si de frig, pana s-a dat semnalul pentru aruncarea in valuri.

Participantii au infruntat, curajosi, valurile reci ca gheata. Dar cei mai multi au alergat, si mai repede, inapoi, dupa o baie mai degraba simbolica.

In Germania, cateva zeci de membri ai unui club de inot, multi de varsta a treia, au fost cei care s-au scaldat intr-un lac de langa Berlin. Multi purtau palarii sau alte accesorii caraghioase, dar unii nu se mai ostenisera sa-si puna. costumele de baie. Fara sa le pese ca termometrele aratau doar cinci grade, ei au improvizat, in apa, o mica petrecere. Apoi, reveniti la mal, s-au declarat incantati de experienta avuta.

Traditia bailor reci de Anul Nou a fost preluata si in Statele Unite. In Alabama, cateva zeci de inotatori s-au avantat in apele raului Tennessee, sub privirile unor prieteni mai timizi.

Iar in Minnesota, peste 700 de oameni au primit un fel de botez al frigului, prin copcile taiate intr-un lac inghetat. Evenimentul aflat la a 23-a editie a servit la strangerea de fonduri pentru un club de fitness.

Romanul Iulian Jugarean a protestat la prima slujba din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea... In Tallinn, capitala Estoniei, transportul public este gratuit de la 1 ianuarie 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x