Antena Căutare

OBSERVATOR SPECIAL: Asociatiile din SUA platesc adevarate averi politicienilor, pentru a le face lobby in congres

In Statele Unite, spaga data politicienilor pentru a acorda anumite facilitati unor grupuri de interese nu exista! Asta nu inseamna ca respectivele grupuri de interese nu platesc ca sa intre in atentia congresmanilor. Doar ca sumele respective sunt date legal, iar grupurile de interese numesc asta: "lobby". Marile companii petroliere dau milioane anual pentru ca politicienii sa le favorizeze in vreun fel. Asta nu inseamna ca sunt singurele care sunt bagate in seama de congresmani. Contra unei sume modice, politicienii sunt de acord sa faca lobby si in favoarea broastei testoase cu depresie de primavara

Asociatia Detinatorilor de Reptile a platit, anul trecut, 20.000 dolari Congresului American, pentru "diverse probleme". Desigur, diversele probleme au facut legate de starea de bine a reptilelor. Ce au facut politicienii contra sumei primite, este foarte greu de spus. Posibil sa fi limitat productia de curele din piele de sarpe sau a pantofilor de crocodil. Dar datele oficiale nu mentioneaza nimic.

Consiliul Balonului este o alta organizatie care plateste bani grei Congresului. Anul trecut au dat 60.000 de euro, pentru ca politicienii sa le rezolve o problema cat se poate de grava: criza de heliu. Este clar ca niciun balon nu se poate ridica de la sol fara gazul-minune, iar in absenta acestuia, toti iubitorii de zbor in nacela raman consemnati la sol. Politicienii au decis: heliul sa se dea cu masura, ca sa ajunga la toata lumea.

Asociatia americana pentru Ceapa si Usturoi Deshidratate a dat, anul trecut, doar 20.000 de dolari, pentru ca politicienii sa protejeze micro-intreprinderile californiene. A fost o investitie de dragul investitiei. Practic, producatorii de ceapa deshidratata sau de usturoi deshidratat si-au rezolvat toate problemele de pe vremea cand dadeau Congresului American cate 300.000 de dolari anual.

Asociatia Crescatorilor de Somni a platit, in 2012, 170.000 de dolari, pentru ca politicienii sa apere dreptul pestilor de a fi controlati la sanatate. Crescatorii de somni considera ca pestii sunt mult prea stresati daca, periodic, apar inspectori care verifica daca s-au spalat pe dinti, daca si-au taiat unghiile si daca au batistuta curata.

Tot pentru siguranta militeaza si Cultivatorii Californieni de Nectarine. Acestia considera ca merita sa plateasca 110.000 de dolari congresmanilor, daca acestia vor reusi sa pazeasca nectarinele autohtone de asaltul celor chinezesti.

China: Un intreg complex de locuinte a fost inghitit de pamant... Marea Britanie, pedepsita de Uniunea Europeana din cauza romanilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x