Antena Căutare

Oficial bulgar: Olanda si Finlanda, izolate in UE din cauza pozitiei privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Opozitia Olandei si a Finlandei fata de intrarea in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei pune aceste doua state in pericolul de a fi "izolate" in UE, considera ministrul bulgar de Interne Tvetan Tvetanov, citat de site-ul Novinite.com. Oficialul a facut aceste declaratii in fata reporterilor de la Bruxelles, in urma intalnirii ministrilor de Interne din cadrul UE.

Olanda si Finlanda au ramas singurele doua tari membre UE care nu au sustinut astazi propunerea de aderarea a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Acestea au esuat sa furnizeze o explicatie logica pentru opozitia lor


Oficialul a adaugat ca olandezii si finlandezii au sfarsit "in izolare" din cauza opozitiei lor fata de intrarea Bulgariei si Romaniei in Schengen, din moment ce Franta si Germania au acceptat solutia de "compromis" sugerata de presedintia poloneza a UE, care ar fi garantat "partial" intrarea in spatiul Schengen.

Romania nu va intra nici macar partial in spatiul Schengen. Aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi discutata la summitul UE din 17-18 octombrie.

Olanda si Finlanda au respins propunerea de intrare in Schengen in doi pasi, care presupune aderarea luna viitoare in ceea ce priveste frontierele aeriene si anul viitor pentru celelalte granite.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Presedintia UE: Promisiunea facuta Romaniei referitoare la Schengen, incalcata. Nu mai exista incredere intre state!... Fostul fotbalist Hristo Stoicikov cere PE anularea restrictiilor pentru muncitorii romani si bulgari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x