Antena Căutare

Oficial: Nicolae Popa va fi extradat

Presedintele Indoneziei a semnat decretul privind extradarea lui Nicolae Popa. Autoritatile de la Jakarta urmeaza sa-l predea Romaniei in cel mult o luna.








Intre Romania si Indonezia nu exista un acord de extradare, insa conform articolului 39 din Legea 1/1979 privind extradarea, in cazul in care presedintele accepta o cerere de extradare, procedura care va fi urmata va fi similara celei in care un astfel de acord ar exista.

Potrivit aceleiasi legi, Ministerul indonezian al Justitiei este cel care comunica decretul de extradare statului solicitant, pe canale diplomatice, insa acelasi minister poate cere, intr-un interval de timp rezonabil, si informatii suplimentare in cazul persoanei pentru care s-a cerut extradarea.

Aceeasi lege prevede ca persoana pentru care a fost ceruta extradarea va fi predata autoritatilor solicitante la data si locul stabilite de Ministerul Justitiei din Republica Indonezia. Daca preluarea nu se face la termenul stabilit, persoana respectiva poate fi eliberata dupa 15 zile, dar nu mai tarziu de 30 de zile.



Fukushima: TEPCO incearca sa evite o noua explozie la centrala nucleara... UE a interzis importurile alimentare din Japonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x