Antena Căutare

Oficial: Olanda nu sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, luni, ca omologul sau olandez l-a anuntat prin telefon ca Olanda nu va sustine Romania pentru a intra in Schengen. Motivatia oferita de acesta este ca Romania nu a inregistrat progrese in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, informeaza Mediafax.


Ministrul de Interne a precizat ca Olanda a motivat decizia prin faptul ca Romania nu a inregistrat progrese in MCV si prin faptul ca exista in continuare probleme cu statul de drept.

"Daca Romania nu este un stat de drept, cum de capitalul olandez este atat de prezent in tara noastra", s-a intrebat Igas, considerand ca afirmatia oficialului olandez este paradoxala.



Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca Romania indeplineste toate conditiile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen, iar MCV nu are nicio legatura cu aderarea, cele doua fiind doua chestiuni distincte.

Conform ministrului, aderarea la spatiul Schengen nu mai este o problema tehnica, ci tine de pozitia unor state, pozitie determinata de politica interna a acestora.

Bilantul cutremurului devastator care a lovit nord-estul Indiei si Nepalul a ajuns la 38 de morti... Boeing si Airbus - Batalia comenzilor continua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x