Antena Căutare

Oficial ONU: Criza din Siria ia o "turnura periculoasa"

Potrivit secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, criza din Siria ia o "turnura periculoasa". Declaratia a fost facuta in cadrul unei intalniri la Beirut cu ministrul turc de Externe Ahmet Davutoglu, a anuntat purtatorul de cuvant al secretarului general, relateaza AFP.



"Secretarul general a afirmat ca turnura periculoasa pe care o ia criza din Siria este o sursa de mare ingrijorare", a adaugat Nesirky.

Turcia, care are o frontiera de 910 kilometri cu Siria, fostul sau aliat, a condamnat in numeroase randuri incercarile regimului sirian de a inabusi in sange revolta declansata la mijlocul lui martie, reprimarea acesteia soldandu-se cu peste 5.000 de morti, potrivit unei estimari ONU de la inceputul lui decembrie.

In afara de ministrul turc, secretarul general al ONU s-a intalnit si cu o serie de membri ai opozitiei libaneze pro-occidentale, ostila regimului sirian, care a exercitat o tutela politico-militara asupra Libanului timp de 30 de ani.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Comandantul pachebotului naufragiat in Italia, arestat pentru omucidere multipla... Valoarea afacerilor "Clanului Putin", estimata la 130 de miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x