Antena Căutare

Olanda conditioneaza intrarea Romaniei in Schengen de rapoartele MCV

Ambasadorul Olandei la Sofia, Karel Van Kesteren a declarat ca tara sa va accepta, in septembrie, aderarea in etape a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, daca cele doua state primesc in aceasta vara rapoarte pozitive in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Van Kesteren a reiterat faptul ca Olanda a pus conditia existentei a doua rapoarte pozitive pe Justitie inainte de a sprijini aderarea celor doua tari. Si a negat afirmatiile potrivit carora aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este blocata in Olanda de un singur partid de extrema dreapta.

Ambasadorul a subliniat ca intregul spectru politic din Olanda si-a exprimat ingrijorarea in ceea ce priveste gradul de pregatire a celor doua tari si a repetat declaratia premierului olandez Mark Rutte, care a spus ca guvernul lui nu se opune aderarii celor doua tari, ci pur si simplu vrea garantii absolute ca acestea respecta criteriile.

Presedintele Siriei Bashar al-Assad a anuntat alegeri legislative pe 7 mai... Palestinienii din Gaza si Israelul au convenit incetarea focului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x