Antena Căutare

Olanda nu-si va modifica pozitia impotriva aderarii Bulgariei si Romaniei la Schengen

Olanda nu-si va modifica pozitia impotriva aderarii Bulgariei si Romaniei la Schengen, a declarat Alexander Vanderee, purtator de cuvant al Ministerului de Interne al acestei tari intr-un interviu acordat marti postului national de radio de la Sofia.



In opinia sa, Olanda nu neaga ca Sofia si Bucurestiul au indeplinit criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen, dar sunt necesare eforturi suplimentare in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, a declarat luni, la Helsinki, ca Finlanda a renuntat partial la opozitia sa fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. El a precizat ca tara sa si-a relaxat pozitia si doreste un plan de compromis. "Este o abordare in doua etape. Mai intai ar fi deschise spatiul aerian si granitele maritime, urmand ca ulterior sa se ia o decizie si cu privire la frontierele terestre", a explicat el.

Citeste si Antena3

VIDEO! Un brazilian, batut de maimute... Un militar roman a fost ranit in Afganistan dupa explozia unui dispozitiv improvizat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x