Antena Căutare

Olanda se opune in continuare aderarii Romaniei la Schengen

Olanda ramane inflexibila in problema aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Ministrul olandez al Imigratiei si Azilului, Gerd Leers, a declarat marti, inaintea Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) de la Bruxelles, ca tara sa isi mentine toate argumentele impotriva acceptarii Romaniei si Bulgariei in spatiul de libera circulatie si ca Olanda asteapta sa vada raportul privind starea justitiei si lupta impotriva coruptiei din februarie, informeaza Radio France Internationale (RFI).

UPDATE 16.20: Problema aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi rediscutata in Consiliul JAI de miercuri, insa nu va fi supusa votului, potrivit unor surse europene citate de Mediafax. Aceleasi surse sustin ca discutia pe aceasta tema va fi reluata cel mai devreme in februarie 2012.

"Noi nu vorbim de vanzarea de zarzavaturi, ci despre statul de drept si lupta impotriva criminalitatii si coruptiei", a declarat Gerd Leers, aluzie la boicotul produselor agricole olandeze de catre presedintele Traian Băsescu.

"Vrem sa vedem progrese durabile si ca situatia se amelioreaza concret. Nu sunt un inamic al Romaniei si Bulgariei, sunt un prieten al Europei. Ceea ce doresc pentru cetatenii europeni este ca ei sa fie suta la suta siguri ca niciun criminal si coruptia nu vor interfera cu piata noastra interna. La asta se refera temerile noastre si de asta am cerut calitate'', a apreciat oficialul olandez, citat de RFI.

Declaratiile vin in contextul reuniunii JAI de la Bruxelles, unde nu sunt sanse sa fie transat subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

Foto: Intactimages

Premierul britanic a explicat neconvingator in Camera Comunelor decizia de a nu participa la "pactul bugetar" ... Canada renunta la angajamentul de a reduce nivelul poluarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x