Antena Căutare

Olena Zelenska, mesaj pentru presa internațională. Ce dezvăluiri a făcut despre poporul ucrainean: „A subestimat țara noastră”

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj neașteptat pentru presa internațională, chiar pe contul oficial de Instagram. Iată ce spune prima doamnă a Ucrainei despre poporul său și războiul cu Vladimir Putin.

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj neașteptat pentru presa internațională

Profimedia

Olena Zelenska nu s-a mai putut abține și a transmis un mesaj important către toată presa internațională, după ce a primit mai multe solicitări de interviuri din partea instituțiilor de media din întreaga lume.

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a publicat scrisoarea deschisă pe contul său de Instagram, acolo unde își ține prietenii virtuali la curent cu cele mai noi evenimente din Ucraina. Aceasta a dezvăluit că nu se aștepta la o invazie din partea rușilor, însă acest conflict este "o realitate îngrozitoare" pentru ucraineni.

Olena Zelenska a vorbit despre poporul din Ucraina în scrisoarea sa deschisă

Prima doamnă a Ucrainei și-a lăudat poporul în mesajul de pe rețelele sociale și a condamnat "uciderea în masă a civililor ucraineni". De asemenea, Olena Zelenska a vorbit cu durere în suflet despre victimele războiului declansat de Vladimir Putin.

„Recent, un număr covârșitor de instituții media din întreaga lume mi-au solicitat interviuri. Această scrisoare servește drept răspuns la aceste solicitări și este mărturia mea din Ucraina. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de o săptămâna era imposibil de crezut. Țara noastră era pașnică; orașele și satele noastre erau pline de viață.

Pe 24 februarie, ne-am trezit cu toții în mijlocul unei invazii rusești. Tancurile au trecut granița în Ucraina, avioanele au intrat în spațiul nostru aerian, lansatoarele de rachete ne-au înconjurat orașele. În ciuda promisiunilor din partea instituțiilor de propagandă susținute de Kremlin, care numesc aceast război o „operațiune specială”. Este, de fapt, uciderea în masă a civililor ucraineni.

Citește și: Interviu din buncărul lui Volodimir Zelenski. Reacția lui când e întrebat de familia sa, care se ascunde în altă parte

Poate cel mai terifiant și mai devastator moment al invazie este faptul că aceasta face victime în rândul copiilor. Alice în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei. Arseniy, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap și nu a putut fi salvat, deoarece o ambulanță nu a putut ajunge la el la timp din cauza incendiilor care au luat amploare.”, a scris Olena Zelenska, vizibil afectată, pe contul de Instagram

.

„Femeile și copiii noștri trăiesc acum în adăposturi de protecție civilă și subsoluri. Cel mai probabil ați văzut cu toții aceste imagini din stațiile de metrou Kiev și Harkiv, unde oamenii zac pe podea cu copiii și animalele lor de companie, prinși dedesubt. Acestea sunt doar consecințele războiului pentru unii, pentru ucraineni este acum o realitate îngrozitoare. În unele orașe, familiile nu pot ieși din adăposturile anti-bombe mai multe zile la rând din cauza bombardamentelor.

Citește și: Cum arată familia lui Volodimir Zelenski. Cine este Olena, femeia care i-a dăruit doi copii președintelui Ucrainei

Primul nou-născut al războiului a văzut tavanul de beton al subsolului, prima lui suflare a fost aerul acru al subteranului și a fost întâmpinat de o comunitate speriată și terorizată. În acest moment, există câteva zeci de copii care nu au cunoscut niciodată pacea în viața lor. Acest război este purtat împotriva populației civile și nu doar prin bombardamente.”, a mai adăugat ea.

Japonia a decis să trimită veste antiglonţ în Ucraina, un gest istoric din partea acestei ţări... Cum arăta Volodimir Zelenski pe vremea când participa la un show de dans. Imagini inedite cu președintele Ucrainei...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x