Antena Căutare

ONU acuza Damascul de practicarea torturii, inclusiv asupra copiilor

Armata si serviciile de securitate loiale presedintelui sirian Bashar al-Assad sunt responsabile de "majoritatea incalcarilor grave ale drepturilor omului", se arata intr-un raport al ONU pentru Drepturile Omului, care acuza Damascul de practicarea torturii, inclusiv asupra copiilor, informeaza AFP.

"Majoritatea incalcarilor grave ale drepturilor omului documentate de Comisie" in acest raport, care acopera perioada martie-mai 2012, "au fost comise de armata siriana si serviciile de securitate in cadrul operatiunilor militare sau de cautare desfasurate in zone cunoscute ca gazduind dezertori si/sau persoane inarmate sau percepute ca oferind sustinere gruparilor armate antiguvernamentale", scrie comisia de ancheta internationala.

"Armata a folosit un larg evantai de mijloace militare, inclusiv tiruri de artilerie grea asupra zonelor civile", continua anchetatorii, care afirma ca au primit informatii ce arata ca "gruparile armate antiguvernamentale comit, de asemenea, abuzuri in ceea ce priveste drepturile omului".

De asemenea, subliniind ca Damascul continua executiile extrajudiciare si tortura, anchetatorii atrag atentia asupra copiilor, care continua sa sufere si "fac in mod frecvent parte dintre cei ucisi sau raniti in atacurile asupra manifestantilor si in bombardamentele asupra oraselor si satelor, comise de fortele publice".

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), peste 12.000 de persoane au murit in Siria din martie 2011, majoritatea civili ucisi de fortele guvernamentale care reprima sangeros o contestare populara inedita impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! "Calm" englezesc: Insulte, in Parlamentul britanic... VIDEO! Incidente violente, cu caracter xenofob, provocate de neonazistii greci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x