Antena Căutare

ONU avertizează cu privire la o criză a sănătăţii mintale la nivel global cauzată de pandemia de Covid-19

Cercetătorii au avertizat încă de la începutul pandemiei de Covid-19 cu privire la simptomele depresive care vor creşte după introducerea măsurilor de izolare. Acum, Organizaţia Naţiunilor Unite semnalează că pandemia cauzează afecţiuni psihologice la nivel global.

O criză a afecţiunilor psihologice este în creştere, având în vedere că milioane de oameni sunt îngrijoraţi, înconjuraţi de moarte şi boală şi sunt forţaţi să se izoleze, au spus joi experţii ONU, citează Reuters.

„Izolarea, teama, incertitudinea, haosul economic - toate cauzează sau pot cauza probleme psihologice”, a spus Devora Kestel, director al departamentului pentru sănătate mintală din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Kestel, care a prezentat un raport ONU şi recomandări privind Covid-19 şi sănătatea mintală, a afirmat că o creştere a numărului şi a intensităţii bolilor mintale este probabilă, iar guvernele ar trebui să pună această problemă în centrul răspunsurilor lor la pandemie.

„Sănătatea mintală şi bunăstarea tuturor societăţilor au fost afectate sever de criză şi reprezintă priorităţi care trebuie analizate urgent”.

Între cei mai vulnerabili se numără copiii şi tinerii izolaţi de prieteni şi colegi de şcoală, lucrătorii sanitari care văd mii de pacienţi contaminaţi şi murind din cauza noului coronavirus.

Studiile şi analizele în curs arată deja impactul Covid-19 asupra sănătăţii mintale la nivel global. Psihologii spun că a fost înregistrată o creştere a numărului cazurilor de depresie şi anxietate în mai multe ţări.

În plus, violenţa domestică a cunoscut o creştere, iar lucrătorii din domeniul sanitar au tot mai mult nevoie de sprijin psihologic.

Raportul OMS mai arată că mulţi oameni sunt stresaţi de impactul imediat asupra sănătăţii şi de consecinţele izolării fizice, iar mulţi alţii se tem de infecţie, de moarte şi de pierderea membrilor familiei.

Milioane de oameni se confruntă cu probleme financiare, după ce şi-au pierdut locuri de muncă. Informaţiile eronate şi zvonurile referitoare la pandemie şi nesiguranţa privind durata ei îi fac pe oameni neliniştiţi şi deznădăjduiţi legat de viitor.

Raportul mai subliniază că autorităţile trebuie să ia măsuri pentru atenuarea pe termen lung a costurilor sociale şi economice.

Sursa : news.ro

Puţin peste 5% din spanioli au dezvoltat anticorpi la Covid-19. Imunitatea colectivă, departe de a fi atinsă... Bilanţul Covid-19 în SUA creşte cu 1.813 de morţi şi peste 22.000 de contaminări la 84.000 de decese şi 1,39 milioane de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x