Antena Căutare

ONU avertizeaza Franta: Expulzarea romilor ar putea incalca normele europene

Expertii ONU in domeniul drepturilor omului avertizeaza Franta ca expulzarea romilor romani si bulgari ar putea incalca normele europene si internationale. Deocamdata, guvernul francez continua desfiintarea taberelor ilegale de romi: marti o asemenea asezare a fost evacuata langa Lyon si ieri - alte doua, in apropiere de Paris.

Politia franceza a desfiintat, marti, cea mai mare tabara ilegala de romi din apropierea marelui oras Lyon. 121 de persoane, intre care 47 de copii, au ramas fara adapost. Chiar si primarul localitatii unde se afla tabara a descris evacuarea drept "o catastrofa la nivel umanitar". Romii, veniti din Craiova, traiau in zona de cateva luni si chiar isi trimiteau copiii la scolile locale.

Situatia romilor expulzati din Franta in tarile de origine, Romania si Bulgaria, a intrat si in atentia raportorilor speciali ai Natiunilor Unite. Acestia avertizeaza guvernul de la Paris ca evacuarea taberelor ilegale nu este o solutie la problemele romilor. Autoritatile trebuie sa le respecte drepturile si sa le ofere posibilitatea unei locuinte decente, sustin raportorii ONU asupra minoritatilor, migratiei, locuintelor si rasismului.

Guvernul francez s-a multumit sa elimine unele restrictii la angajarea romilor, dar, in acelasi timp, evacuarile continua. Ieri, langa Paris au fost desfiintate alte doua tabere unde traiau aproape 500 de romi. Militantii pentru drepturile omului si partidele extremei stangi critica tot mai sever aceste masuri, contrare promisiunilor facute de presedintele François Hollande in campania electorala.

Sursa: Antena3.ro

Vladimir Putin, aratat cu degetul pentru averea fabuloasa: 20 de palate, 43 de avioane si cel putin 700 de masini!... Oferta inedita in Canada! Tinerele care se angajeaza ca stripteuze fac facultatea gratuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x