Antena Căutare

ONU cere presedintelui yemenit sa renunte la putere

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, in unanimitate, o rezolutie prin care solicita presedintelui yemenit sa renunte la putere si sa puna capat reprimarii manifestatiilor, conform AFP.

Statele membre ale Consiliului de Securitate "condamna ferm incalcarile continue ale drepturilor omului comise de autoritatilor yemenite, precum utilizarea excesiva a fortei impotriva manifestantilor pasnici", se arata in rezolutie.

Consiliul de Securitate il "incurajazeaza" pe presedintele Saleh sa semneze initiativa Consiliului de Cooperare din Golf, care prevede plecarea acestuia de la conducerea statului.

Consiliul "cere ca toate partile sa respinga imediat folosirea violentei" si "isi exprima regretul profund fata de moartea a sute de persoane, in special civili, inclusiv femei si copii".

Rezolutia, prezentata de Franta, Germania, SUA, Marea Britanie, cere tuturor grupurilor de opozitie sa se angajeze sa joace un rol constructiv in vederea gasirii unei solutii politice bazate pe initiativa Consiliului de Cooperare.

Sursa: Antena3

NATO pune capat operatiunii militare din Libia pe 31 octombrie... Printul mostenitor al Arabiei Saudite a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x