Antena Căutare

ONU: Conferinta de urgenta pe tema foametei din Somalia

Organizatia pentru Hrana si Agricultura din cadrul Natiunilor Unite a convocat o intalnire de urgenta pentru a discuta despre criza din estul Africii, unde peste 11 milioane de oameni se confrunta cu foametea cauzata de cea mai grava seceta din ultimii 60 de ani, informeaza Bloomberg.

Conferinta are ca obiectiv identificarea masurilor care ar putea fi luate pentru rezolvarea crizei, concentrandu-se pe identificarea solutiilor si nu pe atragerea unor ajutoare umanitare de moment.

3,7 milioane de oameni din sudul Somaliei, afectati de seceta si conflictele din zona, au ajuns in conditia de a supravietui numai prin intermediul ajutoarelor umanitare. Foametea din regiunile Bakool si Shabelle este cea mai grava criza alimentara in Cornul Africii din 1992, cand 300.000 de oameni au murit.

Esecul agriculturii si conflictele dintre insurgantii al-Shabaab si guvernul somalez au provocat o migratie masiva a populatiei din Somalia, criza extinzandu-se astfel si in Kenya si Etiopia. Peste 800 de mii de oameni au fugit in tarile vecine. Conform cifrelor publicate de ONU, peste o cincime dintre acestia numai in 2011.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Talibanii au spanzurat un baietel de opt ani, fiul unui politist afgan... Ambasadorul Rusiei la NATO: Basescu face declaratii pro-fasciste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x