Antena Căutare

ONU: Vor mai fi dezastre ca la Cernobil si Fukushima

Omenirea trebuie sa se pregateasca pentru mai multe accidente nucleare de proportiile celor de la Cernobil si Fukushima, a atras atentia secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, in timpul unei vizite in Ucraina. Liderul ONU a spus ca sunt necesare imbunatatiri majore in cooperarea internationala.

Ban Ki-moon a precizat ca este inevitabila cresterea numarului centralelor nucleare in conditiile in care lumea consuma tot mai multa energie, informeaza Huffington Post.

Secretarul general al ONU s-a aflat la Kiev la o conferinta prin care s-au comemorat 25 de ani de la dezastrul de la Cernobil.

"Pentru multi, energia nucleara pare sa fie relatic curata si o alegere logica intr-o era in care resursele sunt tot mai putine. Totusi, ceea ce s-a intamplat pana acum ne obliga sa ne punem intrebari dureroase: am calculat oare corect riscurile si costurile? Facem tot posibilul sa ii mentinem pe oameni in siguranta?", a spus Ban.

"Adevarul nefericit este ca este posibil sa vedem tot mai multe astfel de dezastre", a adaugat secretarul general al ONU.

Ban Ki-moon a efectuat si o scurta vizita la Cernobil, ocazie cu care a propus o strategie de imbunatatire a strategiei de securitate nucleara in toata lumea.

"Schimbarea climaterica va aduce mai multe incidente meteorologice. Vulnerabilitatea noastra va creste in aceste momente", a declarat oficialul ONU.

Tot articolul, in Jurnalul National

Japonia: 48,5 miliarde dolari pentru reconstructia dupa cutremur si tsunami!... Papa a celebrat Cina cea de Taina si a spalat picioarele a 12 preoti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x