Antena Căutare

Operațiune de salvare spectaculoasă! Copiii recuperați din grota inundată din nordul Thailandei, ”sănătoşi”, dar internaţi în carantină

Cei opt copii scoşi dintr-o grotă inundată în nordul Thailandei sunt per ansamblu ”sănătoşi”, dau asigurări autorităţile, însă rămân spitalizaţi, în carantină, echipaţi cu ochelari de soare pentru a-şi proteja ochii şi sunt monitorizaţi de psihologi, relatează AFP, citată de news.ro.

Cei opt copii scoşi dintr-o grotă inundată în nordul Thailandei sunt per ansamblu ”sănătoşi”, dau asigurări autorităţile, însă rămân spitalizaţi, în carantină, echipaţi cu ochelari de soare pentru a-şi proteja ochii şi sunt monitorizaţi de psihologi, relatează AFP, citată de news.ro.

PNEUMONIE

Doi dintre ei sunt trataţi cu antibiotice din cauza unor semne de penumonie, după ce au petrecut zile în umiditatea grotei.

Dar chiar şi ei se află într-o ”stare normală”, potrivit spitalului din Chiang Rai, în nordul Thailandei, care a organizat marţi o primă conferinţă de presă.

Persoanele rămase mult timp în subteran au adesea probleme pulmonare.

TESTE SANGVINE, VACCIN ÎMPOTRIVA TURBĂRII

”Cei opt sunt sănătoşi, nu au febră”, a declarat Jesada Chokedamrongsuk, reprezentatul ministerului Sănătăţii Publice, în acest prim bilanţ detaliat despre starea sănătăţii băieţilor, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a precizat că au fost supuşi toţi unor examene radiologice şi sangvine. Testele sangvine au fost trimise la Bangkok, iar rezultatele ar urma să fie cunoscute peste câteva zile.

Ei au fost vaccinaţi contra tetanosului, dar şi contra rabiei. Riscul de a fi fost muşcaţi în somn de lilieci, vectori ai bolii, este însă slabă.

Ei se pot deplasa, toţi, vorbi şi mânca, iar unii au putut să mănânce ciocolată. Mâncarea condimentată, comună în Thailanda, le este interzisă pentru moment, întrucât stomacul, privat de hrană mult timp, le este prea fragil.

SĂNĂTATE MENTALĂ BUNĂ

”Toată lumea este în sănătate mentală bună”, dă asigurări spitalul.

Specialişti au avertizat însă cu privire la consecinţe pe termen lung ale acestei probe, iar psihologi monitorizează copiii.

OCHELARI DE SOARE

Tinerii salvaţi poartă ochelari de soare, pentru a le permite ochilor lor, privaţi de lumină timp de două săptămâni, să se reobişnuiască treptat cu ziua. Tulburări oculare sunt, alături de probleme pulmonare, obişnuite în cazul celor rămaşi mult timp în subteran.

Primul grup de băieţi salvaţi a fost examinat deja de un oftalmolog, care a conchis că nu există complicaţii.

RISC DE INFECŢIE

Ei urmează să rămână la spital timp de o săptămână, în vederea supravegherii unei eventuale dezvoltări a unor infecţii.

În cazul în care nu apare nimic periculos, părinţii ”vor fi autorizaţi să se apropie de paturile lor, cu haine de protecţie, la o distanţă de doi metri”, a precizat doctorul Tosthep Bunthong în conferinţa de presă.

Băieţii au fost plasaţi în carantină, însă părinţii primului grup evacuat au putut să-i vadă printr-un geam şi să vorbească, de la distanţă.

A trăit șocul vieții! O femeie a călcat pe un craniu după ce a fost implicată într-un accident rutier... Părinții copiilor din Thailanda, nevoiți să îi revadă printr-un geam din sticlă! Sacrificiul EXTRAORDINAR făcut de antre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x