Antena Căutare

Operatiunea "Chefornak": Zeci de cersetori est-europeni, arestati de Scotland Yard

Peste 30 de cersetori au fost arestati, in ultimele zile, de Scotland Yard. Politia engleza a reactionat astfel in urma nivelului tot mai ridicat al comportamentului antisocial al unor romi veniti sa cerseasca si sa comita infractiuni din tari precum Romania, Lituania si Bulgaria, informeaza London Evening Standard.

In cadrul operatiunii "Chefornak", peste 30 de persoane au fost arestate in West End, alte aproximativ 30 au fost repatriate cu autocarul, iar alte circa 40 au fost incredintate serviciilor sociale, de teama ca vor lua cu asalt turistii si vor exploata copii pentru a obtine bani.

Politistii coopereaza cu serviciul britanic de imigratie si Politia Romana pentru a reduce numarul cersetorilor, inclusiv copii si femei insarcinate, in zone ca Oxford Street, Marble Arch si Edgware Road, informeaza publicatia britanica.

Scotland Yard a anuntat ca unii cresetori vizeaza magazine ale unor proprietari musulmani, in timp ce altii isi folosesc copiii mici pentru a profita de pe urma simpatiei trecatorilor.

De asemenea, au fost raportate furturi de telefoane mobile sau de portofele de pe mese de restaurant sau cazuri in care unele persoane s-au prezentat ca politisti sub acoperire incercand sa profite de pe urma unor turisti.

Foto: Intactimages / EPA

Bulgaria interzice fumatul in baruri si cafenele... Al-Qaeda le cere sauditilor sa se revolte impotriva regimului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x