Antena Căutare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi anunţă că a fost arestat după ce a îndemnat la manifestaţii în acest weekend

Opozantul Kremlinului Alekseii Navalnîi a anunţat miercuri că a fost arestat la Moscova, în toiul unei contestări a excluderii unor candidaţi ai opoziţiei în alegeri locale, relatează AFP.

Opozantul Kremlinului Alekseii Navalnîi a anunţat miercuri că a fost arestat la Moscova, în toiul unei contestări a excluderii unor candidaţi ai opoziţiei în alegeri locale, relatează AFP.

Opozantului i se reproşează că a îndemnat la manifestaţii, în urmă excluderii unui număr important de candidaţi ai opoziţiei în alegeri la Moscova.

Într-o postare pe contul său de Instagram, activistul ancticorupţie afirmă că a fost reţinut în faţa locuinţei, în timp ce ieşea să facă jogging, şi că a fost condus la un comisariat.

”Oamenii au dreptate când spun că sportul nu e întotdeauna bun pentru sănătate”, a ironizat Navalnîi.

O purtătoare de cuvânt a opozantului, Kira Iramici, a confirmat arestarea acestuia, pe Twitter.

Oopozantul a şi-a menţinut marţi un îndemn la manifestaţii sâmbătă împotriva excluderii unor candidaţi ai opoziţiei din alegeri la Moscova, o decizie care a provocat un val de contestare ce a mobilizat până la 20.000 de manifestanţi în capitala rusă.

Înregistrarea multor candidaţi în acest scrutin a fost respinsă săptămâna trecută, în mod oficial din cauza unor nereguli în strângerea de semnătiuri de susţinere de care au nevoie pentru a candida. Aceşti candidaţi, între care se află mai mulţi aliaţi ai luii Navalnîi, denunţă nreguli fabricate piesăcu piesă.

Potrivit legii, candidaţii independenţi este necesar să strângă semnături de la cel puţin 3% dintre potenţialii lor alegători în fiecare dintre cele 45 de districte ale Moscovei, adică între 4.500 şi 5.000 de persoane, pentru a avea dreptul să candideze.

Împiedicată să participe la scrutine mai importante, ca cel prezidenţial, opoziţia s-a mobilizat puternic în vederea alegerilor de la Moscova, sperând să poată săaibă un cuvânt de spus în gestionarea bugetului uriaş al capitalei ruse.

Candidaturi ale unor reprezentanţi ai opoziţiei au fost respinse şi în alte oraşe mari, ca Sankt Petersburg.

Sursa : news.ro

Beijingul vrea o armată de vârf şi acuză SUA de ”subminarea” stabilităţii mondiale... China apără o misiune de patrulare comună cu Rusia care irită Seulul şi Tokyo, în urma inciddentului aerian de marţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x