Antena Căutare

Opt copii români, salvați din calea masacrului din Sri Lanka. Elevii și însoțitorul lor, duși într-o unitate militară

Autoritățile din țara noastră au fost anunțate de prezența unui grup de elevi, în capitala Sri Lanka, unde mai multe explozii au avut loc în biserici și hoteluri de lux, deflagrații în urma cărora cel puțin 185 de oameni au murit. Cei opt copii și însoțitorul lor se aflau în Colombo într-un schimb de experiență școlară și au primit refugiu într-o unitate militară, a anunțat Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Autoritățile din țara noastră au fost anunțate de prezența unui grup de elevi, în capitala Sri Lanka, unde mai multe explozii au avut loc în biserici și hoteluri de lux, deflagrații în urma cărora cel puțin 185 de oameni au murit. Cei opt copii și însoțitorul lor se aflau în Colombo într-un schimb de experiență școlară și au primit refugiu într-o unitate militară, a anunțat Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

"Am luat legătură şi telefonică cu unii dintre cei care sunt în vacanţe sau locuiesc în Colombo. Din discuţiile pe care le-am avut cu oamenii, am înţeles că nu au fost afectaţi până acum în niciun fel de atacurile teroriste. Chestiunea cea mai sensibilă este faptul că un grup de opt copii cu un însoţitor erau în Colombo şi până la urmă s-a reuşit obţinerea unui sprijin. Am reuşit să discutăm cu autorităţile şi au fost duşi cu toţii într-o unitate militară la periferia capitalei Colombo, unde sunt condiţii de securitate foarte stricte", a declarat Teodor Meleşcanu la Digi 24.

El le-a recomandat românilor care se află în Colombo să ia legătura cu consulatul României şi să se întoarcă în ţară "cât mai rapid", pentru că nu se ştie cum vor evolua atentatele.

Teodor Meleşcanu a precizat totodată că duminică după-amiază va fi o întâlnire la Colombo cu toate ambasadele şi cu reprezentanţii consulari din ţările membre al Uniunii Europene, pentru a se face schimb de informaţii, iar la ora 17,00 va fi o celulă de criză la nivelul MAE.

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 185 de morţi şi peste 400 de răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe sfătuiește românii aflați în Sri Lanka să părăsească țara

Bilanţul exploziilor la hoteluri şi biserici din Sri Lanka a crescut la 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, au anunţat surse medicale, precizând că numărul victimelor este în continuă creştere. Cel puţin 35 de cetăţeni străini sunt printre victime. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane.

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, relatează AFP.

Român prins în infernul din Sri Lanka: Se afla în vacanță cu familia. Bilanţul a crescut la cel puţin 185 de morţi... Cei opt elevi ai unui liceu din Iaşi, aflați în Sri Lanka, sunt în siguranță! Asistenţă consulară pentru alte două famil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x