Antena Căutare

Optimism la BM: Economia Romaniei va creste cu 4,4% in 2012

Romania este una dintre cele sase tari din Europa si Asia Centrala care aplica printre cele mai ample masuri de restructurare, se arata in ultimul raport al Bancii Mondiale (BM). Bulgaria, Kazahstan, Lituania, Rusia, Ucraina si Romania sunt statele care au demarat ample masuri de restructurare a economiei, spun specialistii de la BM. In cazul Romaniei, Banca Mondiala estimeaza o crestere economica de 1,5% in acest an si un avans de 4,4% in 2012, proiectiile fiind in concordanta cu cele ale Fondului Monetar International (FMI).

Potrivit BM, deficitul de cont curent se va ridica in 2011 la 6,4% din PIB, in usoara crestere fata de nivelul din anul trecut, de 6,3% din PIB.

Cu exceptia tarilor din Europa si Asia Centrala, celelalte regiuni sunt asteptate sa in­re­gistreze o revenire puternica a eco­no­miilor, cu cresteri aproape de potential. Revenirea la un nivel al economiei anterior crizei reprezinta o piatra de hotar importanta, dar marimea decalajului intre PIB potential si cel actual depinde de amploarea scaderii productiei si rata de crestere", se arata in raportul Bancii Mondiale.

Pentru cele sase state din regiunea Europa si Asia Centrala puternic afectate de criza, BM anticipeaza in ansamblu o crestere a PIB de 3,9% in acest an si de 4,1% in 2012, deficitul de productie fiind de 4,2%.

Pentru toata regiunea Europa si Asia Centrala, BM se asteapta la ince­tinirea cresterii economice de la 4,7% la 4% in acest an, urmata de accelerarea la 4,2% in 2012. Cresterea din Europa Centrala si de Est este estimata la 2,1% si 3,9% pentru 2011 si 2012 si va continua sa fie limitata de masurile de restructurare.

Sursa: Financiarul

Incendiu la o inchisoare din Tunisia: Peste 40 de morti!... Specialisti: Epava Titanicului va disparea in 20 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x