Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Ora de lectură, live pe Facebook! Inițiativă inedită în școli! „Participă și părinții, cu scopul de a încuraja elevii să citească”

O învăţătoare din Statele Unite ale Americii a lansat un proiect inedit la o şcoală primară din Arkansas. În fiecare duminică, americanca organizează o sesiune de lectură, live pe Facebook.

O învăţătoare din Statele Unite ale Americii a lansat un proiect inedit la o şcoală primară din Arkansas. În fiecare duminică, americanca organizează o sesiune de lectură, live pe Facebook.

În acest fel, elevii ei pot asculta o poveste sau două înainte de culcare. Inţiativa nu este una nouă, ci una din ce în ce mai populară în SUA.

Învățătoarea Mellisa Pence se dedică în întregime elevilor ei. În fiecare duminică la ora 19.30 învăţătoare din Arkansas organizează o sesiune de lectură în direct pe Facebook. Acolo le citeşte elevilor ei diverse povestioare înainte de culcare. Şi nu este singura. La proiectul inedit iau parte mai multe cadre didactice ale şcolii primare.

„Putem să pătrundem în casele lor şi să creăm o conexiune între şcoală şi casă. Iar copiii sunt foarte încântaţi de această lectură neconvenţională”, a spus Melissa Pence.

Proiectul are scopul să îi încurajeze pe copii să citească cât mai mult. Nu este însă primul de acest gen. Melissa Pence spune că a început sesiunea de lectură de pe Facebook după ce a văzut o altă profesoară din Texas procedând la fel. Iar, acum, elevii ei aşteaptă cu nerăbdare ziua de duminică.

La ora de lectură online nu iau pare însă doar copii, ci şi părinţii lor. Iar acum, tot mai multe şcoli din Statele Unite ale Americii au început să implementeze această iniţiativă.