Antena Căutare

Orașul din Italia în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de coronavirus. Ce metodă inedită au aplicat autoritățile

Aproape 500 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit miercuri, în Italia, însă o rază de speranță vine dintr-un orășel din nordul țării, care n-a mai raportat niciun caz de COVID-19. 

Orașul din Italia în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de coronavirus. Ce metodă inedită au aplicat autoritățile
Orașul din Italia în care nu s-a mai înregistrat niciun caz de coronavirus. Ce metodă inedită au aplicat autoritățile

Potrivit Sky News, Vo, un orășel situat în nordul țării, lângă Veneția, nu a mai raportat niciun caz după ce a ales să testeze toți locuitorii.

Toate cele 3.300 de persoane care locuiesc acolo au fost testate pentru COVID-19, iar ulterior nicio persoană n-a mai fost infectată.

Dezastru! Personalul medical din Italia este dublu infectat cu COVID-19 față de cel din China

Orașul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei și este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecții cu coronavirus.

Experimentul a presupus testarea întregii populații a orașului și a fost impusă o carantină foarte strictă.

„Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini.

Italia continuă să-și numere morții. Ce vârstă medie și ce afecțiuni aveau persoanele decedate

Aproape 3.000 de morți în Italia, în urma infecției cu noul coronavirus

Italia a primit, miercuri seară, cea mai proastă veste de la începutul epidemiei de coronavirus: au fost 475 de morți în 24 de ore, un număr niciodată atins până acum, în timp ce cazurile nou confirmate se ridică la 4.207, din nou un record nedorit. În Italia s-a ajuns până acum la un total de 2.978 de decese.

În total, Italia a ajuns la 35.713 cazuri de Covid-19, dintre care 4.025 de oameni s-au făcut bine. Mai grav este că a crescut și numărul persoanelor în stare critică, la 2.257, în condițiile în care sistemul medical italian este deja copleșit.

Cu o rată de 591 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, Italia este țara în care epidemia face cele mai mari ravagii.

Dezastru! Personalul medical din Italia este dublu infectat cu COVID-19 față de cel din China... Saxofonistul Manu Dibango, infectat cu coronavirus, a fost spitalizat la vârsta de 86 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x