Antena Căutare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o platformă prin care este analizat răspunsul ţărilor UE la Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat joi platforma online Health System Response Monitor (HSRM), care va oferi dovezi despre cum acţionează sistemele medicale naţionale din Uniunea Europeană în răspunsul privind pandemia de Covid-19.

Hans Henri P. Kluge, directorul OMS pentru Europa, a transmis: „Acest instrument este o resursă revelatoare pentru decidenţii din sistemele sanitare în combaterea pandemiei. Prin cartografierea şi analizarea expunerilor făcute de ţări legat de răspuns şi oferind date esenţiale şi dovezi despre Covid-19, platforma va fi cu adevărat importantă pentru cei care răspund crizei în regiune şi caută să reducă consecinţele”.

va cartografia sistematic şi analiza răspunsurile sistemelor sanitare din regiune la pandemie.

Iniţiativa a fost luată de Biroul regional european al OMS, Comisia Europeană şi Observatorul European privind Politicile şi Sistemele de Sănătate.

La nivel mondial, de la descoperirea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate aproximativ 940.000 de cazuri de infectare şi 47.285 de decese. Din totalul bolnavilor de Covid-19, peste 194.000 au fost vindecaţi.

Sursa : news.ro

Iranul înregistrează 124 de decese şi 2.875 de contaminări, iar bilanţul covid-19 depăşeşte pragurile de 3.000 de morţi ... Spania a depăşit pragul de 10.000 de morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x