Antena Căutare

Au mers la o clinică stomatologică britanică să se trateze, iar după trei luni au primit scrisori înfiorătoare! „Este dezgustător”

O clinică stomatologică din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a anunțat peste 500 de pacienți britanici să își facă testul HIV, deoarece un angajat nu a dezinfectat corect echipamentul.

O clinică stomatologică din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a anunțat peste 500 de pacienți britanici să își facă testul HIV, deoarece un angajat nu a dezinfectat corect echipamentul.

Cei 563 pacienți care au primit astfel de infirmări de la clinica Dentality Hoddesdon din comitatul englez Hertfordshire susțin că au fost deranjați și de faptul că a durat trei luni pentru a primi aceste notificări.

„Primești o scrisoare prin care ești îndemnat să îți faci un test HIV și este terifiant. Ei pot spune cât vor că riscul de a fi infectat este mic. Adevărul este că nu au de unde să știe asta”, a spus unul dinttre pacienții informați să își facă un test HIV.

„Faptul că le-a luat trei luni pentru a avertiza pe toată lumea este dezgustător. Câți oameni ar fi putut fi infectați în tot acest timp?”, a mai spus pacientul.

Se pare că unul dintre instrumentele de lucru a fost dezinfectat de două ori pe zi, deși ar fi trebuit să fie dezinfectat după fiecare interveție în parte. Angajatul care a făcut această greșeală a fost concediat.

Acum, pacienții care au fost tratați la acea clinic riscă să se fi infectat cu HIV sau alte boli precum hepatita B sau hepatia C. Totuși, pitrivit medicului Jorg Hoffman, acest risc nu ar fi unul considerabil.

„Pacienții au prioritate la noi. Imediat ce am aflat de greșeala acelui angajat am lansat o anchetă și am alertat autoritățile”, a declarat un medic de la clinica de stomatologie Dentality Hoddesdon.

Aceasta este țara în care mamele își omoară bebelușii pe bandă rulantă: "Nu pot să am un bebeluș acum, sunt în ulti... Un bebeluș a fost găsit mort în mașină, după ce mama sa l-a lăsat singur mai multe ore! Afară erau peste 30 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x