Antena Căutare

Pagubele facute de uraganul Sandy se ridica la 20 de miliarde de dolari

In cateva ore, cat a strabatut coasta de est a Americii, marea furtuna a curmat cel putin 30 de vieti omenesti, iar pagubele cu greu pot fi estimate. Ar fi nevoie de 20 de miliarde de dolari doar pentru a repune in functiune ceea ce a distrus uraganul. De la generatoarele care au lasat pe intuneric opt milioane de locuinte, pana la reteaua de metrou a New Yorkului care-a fost inundata cu totul.

Sandy a lovit cu o forta incredibila localitatile de pe tarmul Atlanticului. Baricadati in case, milioane de americani ascultau ingroziti sunetele infioratoare ale vijeliei. Rafalele de vant au izbit uscatul cu peste 130 de kilometri pe ora. Apele oceanului s-au revarsat in orase.

New York-ul a resimtit din plin furia uraganului. E cel mai mare din ultimul secol, avand 1500 de kilometri in diametru, adica de aproape trei ori cat Romania, si a ingrozit cele 20 de milioane de new-yorkezi. Luxosul Manhattan, de unde au fost evacuati aproape 400.000 de oameni, aproape ca a fost inghitit de un val revarsat din Atlantic. A fost prapad pana si la metrou, unde torentele au patruns in cateva statii.

Presedintele Barack Obama a decretat stare de catastrofa naturala in zona New Yorkului. Chiar si dupa ce urgia s-a potolit, metropola ramane paralizata, cu traficul aerian suspendat, cu scolile inchise si cu Wall Street-ul pustiu. Distrugeri mari au fost inregistrate si in alte sapte state. In unele zone, uraganul a adus prima ninsoare. Desi si-a mai pierdut din forta, meteorologii avertizeaza ca Sandy ramane un pericol, chiar daca a devenit furtuna tropicala. Acum se indreapta catre Canada.

Romanii din SUA s-au pregatit pentru urgia pornita de uraganul Sandy... Un jurnalist a fost stropit cu benzina si ars de viu in timpul emisiunii sale, in direct...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x