Antena Căutare

Pakistan: Important lider taliban arestat

Liderul taliban Agha Jan Motasim a fost arestat in sudul Packistanului, in portul Jarachi, conform unor declaratii ale oficialilor militari pakistanezi.

Oficialitatile militare pakistaneze au declarat ca Agha Jan Motasim, un important lider al talibanilor, a fost arestat in portul Jarachi, aflat in sudul Pakistanului. In declaratia lor, oficialitatile, nu mentioneaza unde si cand a fost acesta capturat, desi, conform unor surse talibane, se pare ca acesta disparuse cu aproximativ doua saptamani in urma, acestia presupunand ca a fost capturat.

Motasim este fostul ministru de finante al guvernului Taliban din Afganistan, aflat in functie inainte de invazia Statelor Unite din 2001. "Arestarea sa este o importanta lovitura la adresa talibanilor", a declarat Muhammad Amir Rana, seful Institutului Pakistanez pentru Pace, "intrucat acesta era un apropiat al liderului Taliban, Mullah Mohammed Omar", a mai spus acesta pentru CNN.

Aceasta este cea de-a sasea arestare efectuata in randurile liderilor talibani in ultima luna, ceilalti fiind Mullah Abdul Ghani Baradar, Mullah Abdul Salam, Moulvi Abdul Kabir, Mullah Muhhamad Younas si Mullah Muhammad Mir.

Sursa: CNN
Sursa foto: topnews.in

28 de pirati capturati de o nava franceza... Irakienii se prezinta masiv la vot, in ciuda atentatelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x