Antena Căutare

Seismologii sunt uluiți! Pământul se mișcă mai puțin, ca urmare a blocajului produs de pandemie. „E o lecție pentru noi toți!”

Măsurile restrictive impuse în întreaga lume fac ca scoarța Pământului să se miște mai puțin, au descoperit oamenii de știință.

Seismologii sunt uluiți! Pământul se mișcă mai puțin, ca urmare a blocajului produs de pandemie. „E o lecție pentru noi toți!”
Seismologi: Pământul se mișcă mai puțin | Pixabay

În vreme ce oamenii din multe țări au fost împiedicați să-și mai părăsească locuințele, activitatea din fabrici a fost oprită, iar traficul a fost redus substanțial, zgomotul seismic - zumzetul vibrațiilor din scoarța terestră - a scăzut.

Cercetătorii au declarat pentru The Independent că schimbarea nu numai că va facilita detectarea semnalelor de cutremur, dar va oferi umanității o lecție importantă cu privire la mediu.

Citește și O nouă descoperire terifiantă despre COVID-19! Cum distruge creierul pacienților. Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! - FOTO

Vibrațiile provocate de fabrici, mașini, trenuri, autobuze și oameni care își duc viața de zi cu zi produc un zgomot de fond care face ca scoarța terestră să se miște.

Thomas Lecocq, seismolog la Observatorul Regal din Belgia , a descoperit că zgomotul seismic ambiental a scăzut între 30 și 50% la Bruxelles. de la mijlocul lunii martie, în jurul perioadei în care țara a închis școlile și afacerile.

Alți seismologi au descoperit scăderi similare de zgomot.

Paula Koelemeijer, seismolog în Londra, a declarat că stațiile din capitala Regatului Unit au detectat aceste scăderi imediat după impunerea măsurilor restrictive pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Iar stația la care scăderea a fost cea mai mare se află în districtul financiar al orașului, a spus ea.

Dr Lecocq, care intenționează acum să testeze dacă oamenii de știință pot obține măsurători mai bune de la scoarța terestră, a precizat că nivelul zgomotului de la Bruxelles a fost similar cu cel observat în mod normal doar în ziua de Crăciun.

Citește și: Când vom avea voie să ieșim din case. Doctor Adrian Marinescu: ”După Paște, dacă vor fi respectate regulile, lucrurile vor începe să se așeze, vom învăța să conviețuim cu virusul!”

„Fiecare individ crede că este singur acasă, dar, împreună, facem ceva mare pentru mediul seismic - și probabil putem învăța o lecție de aici. Motivul pentru care suntem acasă este terifiant, dar, în viitor, poate, un număr critic de persoane își va schimba modul de viață, evitând să facă naveta cu mașina de unul singur”, a spus dr. Lecocq.

Cu toate acestea, Dr. Lecocq a spus că nu există nicio dovadă că scăderea activității umane ar diminua șansele producerii unui cutremur.

Un mort într-un incendiu pe şantierul unui spital ”după modelul chinez” aflat în construcţie de la jumătatea lui martie ... Guvernul japonez analizează impunerea stării de urgenţă în şapte prefecturi timp de o jumătate de an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x