Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Lumea în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus! Ce țări îşi închid graniţele şi impun restricţii stricte de călătorie

Țări din toată lumea au continuat sâmbătă să îşi închidă graniţele, să restricţioneze călătoriile şi evenimentele ce reunesc un număr mare de participanţi, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Apple a anunţat că îşi va închide toate magazinele din lume cu excepţia celor din China, până pe 27 martie. Compania a redeschis cele 42 de magazine sub brand propriu din China, în urma scăderii semnificative a numărului de cazuri noi din această ţară.

Ţări din toată lumea au închis muzee, atracţii turistice şi evenimente sportive, pentru a reduce la minimum riscul transmiterii coronaviruslui. Până în prezent au fost infectate peste 150.000 de persoane şi peste 5.000 au murit.

Columbia a anunţat că îşi va închide graniţele cu Venezuela şi va opri vizitatorii care au fost în Europa sau Asia. Interdicţia din SUA aplicată persoanelor provenite din Europa continentală a intrat în vigoare vineri la miezul nopţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat vineri că Europa a devenit epicentrual actual al pandemiei, după raportarea unui număr de persoane infectate şi decese mai mari decât în restul lumii, cu excepţia Chinei, unde a apărut coronavirusul, în decembrie.

Arabia Saudită va suspenda toate zborurile internaţionale timp de două săptămâni, începând de duminică, a relatat agenţia de presă de stat SPA, Taiwanul va cere călătorilor din Europa continentală, Marea Britanie şi Irlanda să se auto-izoleze timp de 14 zile, în timp ce Noua Zeelandă a implementat o măsură similară pentru toţi cei care intră în ţară. Premierul Jacinda Ardern a cerut totodată navelor de croazieră, o sursă majoră de infecţii în unele ţări, să nu vină în Noua Zeelandă până pe 30 iunie.

”Alături de Israel şi un număr mic de insule din Pacific, care şi-au închis practic graniţele, această decizie va însemna că Noua Zeelandă va avea cele mai aspre restricţii la graniţe faţă de oricare altă ţară din lume”, a spus aceasta.

Noua Zeelandă are numai şase cazuri confirmate şi niciun deces, dar Arden a spus că numărul cazurilor va creşte în mod inevitabil.

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a anunţat vineri interzicerea evenimentelor publice cu peste 500 de persoane, alăturându-se unor state ca Australia, unde interdicţia va intra în vigoare luni.

Marea Britanie va adopta săptămâna viitoare măsuri de interzicere a evenimentelor de masă, a afirmat o sursă guvernamentală, o escaladare a planului de criză al guvernului, despre care criticii afirmă că este prea relaxat.

Manila, capitala Filipine, a anunţat sâmbătă introducerea unor restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi a cerut ca mall-urile să fie închise timp de o lună.

În timp ce numărul infecţiilor creşte la nivel mondial, în China continentală numărul cazurilor noi este în scădere.

Numărul cazurilor noi de coronavirus importate din străinătate în China continentală l-a depăşit pentru prima oară, vineri, pe cel al infecţiilor noi transmise local, potrivit datelor publicate sâmbătă de Comisia Naţională pentru Sănătate. Vineri, în China continentală au fost confirmate numai 11 cazuri noi, faţă de numai opt raportate cu o zi în urmă, dar numai patru au fost transmite local.

Numărul infecţiilor noi din Hubei a scăzut pentru a noua zi.

Virusul de tip gripal a infectat 80.824 de cazuri în China continentală.

În Statele Unite, Camera Reprezentanţilor a adoptat un pachet de ajutor care va permite testarea gratuită şi concediu medical plătit.

Armata americană a anunţat că va opri majoritatea deplasărilor interne, extinzând o restricţie anterioară a deplasărilor internaţionale pentru cei peste 1 milion de militari activi la nivel global.

Interdicţiile aplicate călătoriilor au afectat companiile aeriene şi de turism din întreaga lume, în timp ce pieţele financiare au fost afectate de panică.

Impactul coronavirusului asupra vieţii de zi cu zi este în creştere.

Guvernul ceh a închis începând de sâmbîtî majoritatea magazinelor şi restaurantelor, excepţie făcând magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile.

La Paris, Turnul Eiffel, muzeul Luvru şi cabaretul Moulin Rouge şi-au închis porţile. Muzeul Smithsonian din Washington şi teatrele de pe Broadway, din New York, şi-au încetat la rândul lor activitatea.

Calendarele sportive sunt şi ele perturbate grav, principalele competiţii fiind anulate, amânate sau nevoite să se desfăşoare fără spectatori.

Olimpiada ar urma însă să se desfăşoare conform planificării, potrivit organizatorilor din Tokyo.

Recomandari