Antena Căutare

Papa a făcut dezvăluirea care zguduie Biserica din temelii! Creștinii sunt ȘOCAȚI! „Nu pot să nu recunosc...”

Dezvăluire cutremurătoare! Papa Francisc a făcut recent o declarație care zguduie Biserica creștină din temelii. Nimeni nu se aștepta la o asemenea afirmație din partea Suveranului Pontif. Ce anume a declarat acesta și de ce au fost șocați creștinii din întreaga lume?

Papa Francisc a marcat, sâmbătă, prima vizită papală din ultimii 39 de ani în Irlanda prin recunoaşterea că eşecul bisericii de a lua măsuri adecvate privind abuzurile comise de clerici asupra minorilor rămâne o ruşine pentru comunitatea catolică.

Suveranul Pontif a ajuns sâmbătă la Dublin, unde a declarat, la primirea sa, la care au participat şi câteva victime: „Nu pot să nu recunosc gravul scandal cauzat în Irlanda de abuzarea tinerilor de către membri ai Bisericii care aveau responsabilitatea de a-i proteja şi educa. Eşecul autorităţilor bisericeşti - episcopi, superiori, preoţi - de a aborda aşa cum se cuvine crimele respingătoare a stârnit, pe bună dreptate, o creştere a indignării şi rămâne o sursă de suferinţă şi ruşine în comunitatea catolică”.

Afirmația care a făcut ocolul lumii: ”Iadul nu există!” Papa Francisc a explicat ce se întâmplă cu sufletele oamenilor după ce mor

Papa a cerut ca Irlanda să nu uite „puternicele caracteristici ale mesajului creştin” care a susţinut-o în trecut şi o poate face în viitor.

Papa a făcut dezvăluirea care zguduie Biserica din temelii! Creștinii sunt ȘOCAȚI! „Nu pot să nu recunosc...”

Numărul celor care i se vor alătura papei Francisc la rugăciune este aşteptat să fie la un sfert faţă de cei 2,7 milioane de oameni care l-au primit pe papa Ioan Paul II în 1979.

Papa Francisc şi-a început călătoria de două zile prin vizitarea reşedinţei preşedintelui irlandez Michael D. Higgins, unde a întâlnit familia siriană Hassoun, care caută să obţină azil.

Preşedintele Higgins a transmis, după întrevederea cu papa, că au discutat despre abuzurile comise de reprezentanţi ai Bisericii Catolice asupra copiilor şi despre furia iscată în Irlanda după dezvăluirea acestora, arată news.ro.

Papa Francisc va ajunge duminică la Knock, mic oraş din vestul Irlandei unde anual vin 1,5 milioane de pelerini catolici, iar înainte de a-şi încheia vizita în Irlanda va ţine o liturghie în parcul Phoenix din Dublin.

BREAKING NEWS: Incendiu DEVASTATOR într-un hotel din China: 19 persoane au murit şi alte 23 au fost rănite... DOLIU în lumea politică! A fost erou de război, dar a pierdut ultima bătălie: CANCERUL l-a învins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x