Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea a aparut pentru ultima data in public, la balconul castelului Gandolfo

Papa Benedict al XVI-lea a parasit Vaticanul si a ajuns, cu un elicopter, la resedinta de vara, Castel Gandolfo, in apropiere de Roma. Suveranul Pontif a sustinut o ultima cuvantare, adresandu-se credinciosilor adunati in fata castelului.

In jurul orei 18:00, Papa Bendict al XVI-lea a plecat din Vatican. Clopotele bisericilor din Roma si ale Basilicii Sfantul Petru au fost trase pentru a marca plecarea acestuia.

Suveranul Pontif a parasit Palatul Papal la bordul unui elicopter. In aproximativ 20 de minute, a ajuns la Castel Gandolfo, o localitate situata in apropiere de Roma. Aici, Joseph Ratzinger isi va petrece urmatoarele doua luni.

In fata resedintei de vara a papei s-au adunat o multime de credinciosi. Papa li s-a adresat de la balconul castelului, aceasta fiind ultima sa declaratie in calitate de Suveran Pontif.

Le-a multumit credinciosilor pentru prietenie. "Va multumesc! Noapte Buna!", au fost ultimele cuvinte dresate public de Papa Benedict al XVI-lea.

Mandatul sau se incheie in mod oficial la ora 21:00, ora Romaniei. Conform CNN, in aceasta seara, apartamentul sau din Palatul Papal va fi sigilat.

Foto: Hepta/Antena 3

O romanca a stralucit pe podium la Saptamana Modei de la Milano... REALITATEA despre britanici: Nu ne vor muncitorii, insa ne doresc studentii inteligenti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x