Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza

Lumea catolica e in stare de soc. Papa Benedict al XVI-lea, in varsta de 85 de ani, a decis sa demisioneze, anunta agentia italiana ANSA. Motivul invocat chiar de suveran: sanatatea subreda. Speculatii sunt insa cu miile in presa online. Pe 28 februarie va avea loc ceremonia oficiala de retragere.

UPDATE 14:06 Urmatorul papa va fi ales pana la sfarsitul lunii martie.

UPDATE 13:34 „Puterea mintii si cea a trupului sunt necesare, puteri care, in ultimele luni, s-au deteriorat in ceea ce ma priveste, pana in punctul in care trebuie sa-mi recunosc incapacitatea de a indeplini cum se cuvine sarcinile care mi-au fost incuviintate”, le-a spus papa cardinalilor, conform, CNN.

Papa Benedict al XVI-lea a anuntat in cadrul unui consistoriu al Vaticanului ca va demisiona pe 28 februarie. Se pare ca motivul retragerii ar fi unul de natura medicala.

"Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. Atunci va incepe perioada «sede vacante» (locul vacant)", a precizat purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, citat de Mediafax.

Joseph Ratzinger a fost ales in fruntea Bisericii Catolice pe 19 aprilie 2005. Benedict al XVI-lea a fost al 265-lea papa.

In 1415, a avut loc ultima retragere a unui Suveran Pontif, cea a lui Grigore al XII-lea.

Foto: Hepta

Hosni Mubarak a renuntat la putere de teama sa nu aiba soarta lui Ceausescu... Au renuntat de bunavoie si nesiliti de nimeni. LISTA papilor care au abdicat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x