Antena Căutare

Papa Benedict al XVI-lea, ovationat la ultima liturghie publica dinaintea retragerii sale

Papa Benedict al XVI-lea a fost salutat cu ovatii la ultima liturghie publica dinaintea retragerii sale, celebrata in catedrala Sfantul Petru. Zeci de mii de credinciosi au tinut sa asiste la acest moment inedit. Multi cardinali aveau lacrimi in ochi atunci cand si-au luat ramas bun, in mod solemn, de la Suveranul Pontif.

Ultima liturghie oficiata de Papa in catedrala Sfantul Petru a fost cea din Miercurea Cenusii, inceputul postului mare catolic. Ceremonia urma sa aiba loc intr-o mica biserica din Roma, dar a fost mutata pentru a permite cat mai multor credinciosi sa-l vada, pentru ultima data, pe suveranul pontif.

“Este o buna ocazie, pentru mine, sa va multumesc tuturor, mai ales credinciosilor din dioceza Romei, in momentul in care ma pregatesc sa-mi inchei misiunea de urmas al Sfantului Petru, si sa va rog sa ma amintiti in rugaciunile voastre”, a spus Suveranul Pontif.

Secretarul de stat al Vaticanului a citit, in numele cardinalilor, un mesaj de multumire si ramas bun. Intr-un gest cu totul neobisnuit, inaltii prelati si-au scos mitrele in semn de respect, iar in catedrala au izbucnit aplauze care au durat cateva minute.

Printre cei prezenti la ceremonie s-a aflat si unul din favoritii la succesiunea Papei, cardinalul Peter Turkson, originar din Ghana.

Pelerinii care s-au aflat in biserica sau au urmarit ceremonia pe ecrane uriase, in Piata Sfantul Petru, au marturisit ca au trait un moment unic.

Cardinalii se vor reuni in conclav, dupa 15 martie, pentru alegerea noului Papa. Mai mult de jumatate dintre electori au fost ridicati in randul cardinalilor in timpul pontificatului lui Benedict al XVI-lea.

De Sfantul Valentin, vanzarile au crescut cu 50 la suta pentru producatorii si comerciantii de flori din toata lumea... Partidul premierului moldovean Vlad Filat s-a retras din coalitia de guvernare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x