Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Animatie: Pisicile aristocrate

Papa Benedict, in Liban: Popoarele din Orientul Mijlociu sa renunte la razbunare si la violente

Papa Benedict al XVI-lea, aflat intr-o vizita istorica de trei zile in Liban, a indemnat popoarele din Orientul Mijlociu sa spuna "nu" razbunarii si sa interzica "violenta verbala si fizica", acceptand "societatea pluralista", informeaza AFP.

Suveranul Pontif a facut aceste declaratii la Palatul Prezidential din Baabda, in apropiere de Beirut, in fata a sute de personalitati ale lumii politice, religioase si culturale libaneze.

In contextul violentelor din Orientul Mijlociu si din lumea musulmana, Papa Benedict a cerut "interzicerea violentei verbale si fizice". "Trebuie sa spunem nu razbunarii, sa recunoastem greselile, sa acceptam scuzele fara sa le cerem si sa iertam. Doar iertarea poate stabili fundamentele durabile ale reconcilierii si pacii", a subliniat Papa.

La varsta de 85 de ani, Papa Benedict al XVI-lea nu a vrut sa renunte la aceasta calatorie, probabil cea mai dificila din timpul pontificatului sau, avand in vedere situatia cu care se confrunta numerosi crestini din Orient, din cauza ca islamismul radical a luat amploare. "Calatoria mea apostolica in Liban si, prin extensie, in intreg Orientul Mijlociu are loc sub semnul pacii", a dat asigurari Suveranul Pontif, facand apel "la comunitatea internationala" sa sustina mai mult "reconcilierea".

Foto: Intactimages / EPA

Recomandari