Papa Francisc a inaugurat redeschiderea completă a Bazilicii Sfântul Petru. Bisericile catolice au ţinut slujbe publice pentru prima dată în ultimele două luni

Papa Francisc a inaugurat, luni, redeschiderea completă a Bazilicii Sfântul Petru din Vatican, iar bisericile catolice din Italia au ţinut slujbe publice pentru prima dată în ultimele două luni.

Suveranul Pontif a ţinut o slujbă privată în capela în care este înmormântat Sf. Ioan Paul II, pentru a marca 100 de ani de la naşterea regretatului papă, relatează Reuters.

După ce Papa Francisc a părăsit bazilica, ce a fost supusă vineri unui proces amplu de dezinfectaare, ea a fost deschisă publicului pentru slujbele ţinute de preoţi.

Marcaje în limbile engleză şi italiană îi avertizează pe cei care intră să păstreze o distanţă de 1,5 metri unii de alţii, să poarte măşti şi să îşi dezinfecteze mâinile.

Bisericile din Italia au început luni să ţină slujbe, supunându-se unor noi măsuri stricte rezultate din consultaţiile episcopilor din ţară cu Guvernul.

Credincioşii trebuie să poarte măşti. Preoţii pot celebra mare parte dintr-o slujbă fără mască, dar trebuie să poarte una, la fel şi mănuşi, când distribuie împărtăşania. Cuminecătura va fi dată enoriaşilor în mână.

Duminică, papa i-a îndemnat pe italieni să respecte noile norme, „pentru a ne proteja sănătatea noastră şi a celorlalţi”.

Potrivit unui reporter italian prezent luni în bazilică, cel puţin un preot nu a purtat mască şi nici mănuşi atunci când a înmânat cuminecătura.

Bazilica Sfântul Petru a rămas deschisă în timpul perioadei de carantină din Italia, începută în luna martie, însă doar pentru rugăciuni private. Foarte puţini oameni au intrat aici, deoarece nu au fost permise nici adunările în piaţa din faţa ei.

Vaticanul a mai spus că atunci când Bazilica Sfântul Petru va fi redeschisă pentru slujbele mari de duminică şi de sărbători, vor fi folosite termoscanere pentru a verifica temperatura participanţilor.

Sursa : news.ro

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri