Antena Căutare

Papa Francisc, confesiuni despre femeile care fac avort:,,trebuie să fie tratate cu milă, nu să fie pedepsite''

Papa Francisc s-a întors ieri la Roma după călătoria apostolică efectuată în Panama în zilele 23-27 ianuarie 2019 cu ocazia celei de-a 34-a Zi mondială a tineretului, având ca generic cuvintele Fecioarei Maria ”Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!”

Papa Francisc, mesaj emoționant despre femeile care trec prin suferința unui avort: ,,Femeile care fac avort trebuie consolate, nu pedepsite. Ele trăiesc o mare...''

Papa Francisc s-a întors ieri la Roma după călătoria apostolică efectuată în Panama în zilele 23-27 ianuarie 2019 cu ocazia celei de-a 34-a Zi mondială a tineretului, având ca generic cuvintele Fecioarei Maria ”Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!”

După întoarcerea sa din Panama, Suveranul Pontif a vorbit în fața jurnaliștilor despre drama unui avort și ce presupune aceasta.

Papa Francis a mai declarat că ,,pentru a înțelege drama avortului trebuie să te afli într-un confesional. Este teribil”, scrie Agerpres.
Papa povestește că în cadrul confesiunilor la care acesta participă, ,,preoții trebuie să ofere consolare acestor femei care au făcut avort, și nu să le pedepsească, întrucât ele trăiesc o mare dramă''.

În zborul către întoarcerea din Panama, Papa Francisc a fost deschis cu jurnaliștii și le-a explicat:,, În confesional am înțeles drama avortului. Femeilor care sunt distruse și le este teamă, le spun: ,,fiul tău este în Ceruri, vorbește cu el, cântă-i cântecul de leagăn pe care nu ai putut să i-l cânți. Trebuie să le ajutăm pe aceste femei să își revină după pierderile suferite.''

Un tânăr din Panama, revoltata de acest act al avortului, a strigat puternic ,,este un mormânt care strigă în Ceruri și denunță această cruzime a umanității, este mormântul care se deschide în pântecele mamelor. Dumnezeu ne învață să ne apărăm cu tărie viața și să pedepsim prin lege aceste fapte care omoară viața''.

Potrivit gandul.info, în anul anterior Papa Francisc a cerut iertarea femeilor care au făcut avort și se căiesc sincer. Suveranul Pontif a spus că le va acorda preoţilor posibilitatea „de a le ierta de păcatul avortului pe cele care l-au comis şi care, cu inima plină de căinţă, caută iertare” în timpul acestui an special. „O mentalitate larg răspândită şi insensibilă a dus la pierdrea sensibilităţii sociale şi personale cu care se cuvine să întâmpinăm o nouă viaţă.

Tragedia avortului este experimentată de unii cu superficialitate, ca şi când nu şi-ar da seama de distrugerea extremă pe care o presupune acest act. Mulţi alţii, pe de altă parte, deşi experimentează acest moment ca pe o înfrângere, cred că nu aveau altă opţiune. Mă gândesc, în special, la femeile care au recurs la avort. Sunt foarte conştient de presiunea care le-a condus pe aceste femei spre această decizie. Ştiu că este o tortură din punct de vedere existenţial şi moral. Am întânit atât de multe femei care poartă în inimă cicatricea acestei decizii dureroase, pline de agonie. Ceea ce s-a întâmplat este profund nedrept. Totuşi, doar înţelegând adevărul, cineva poate să nu îşi piardă speranţa. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi refuzată celui care se căieşte, în special când acea persoană se apropie de Sfânta Spovedanie cu inima sinceră, căutând reconcilierea cu tatăl”, a scris Papa Francisc într-o scrisoare publicată online. Avortul este considerat un păcat major de către Biserica Catolică şi cei care îl comit sunt, de obicei, excomunicaţi. În împrejurări normale, iertarea poate fi acordată doar de către figure marcante ale clerului.

Avertismentul medicilor, după ce un tânăr a murit din cauza unei porții de paste reîncălzite... Actorul care-l joacă pe "El Chapo" în "Narcos" a mers la procesul renumitului traficant. Reacția lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x