Antena Căutare

Papa Francisc, întrerupt de un copil îndrăzneţ. Cum a reacţionat Suveranul Pontif

Un copil a fost în centrul atenţiei la audienţa generală, ţinută de Papa Francisc. În timpul ceremoniei de la Vatican, micul enoriaş a urcat pe scări şi s-a plimbat prin faţa Suveranului Pontif şi a cardinalilor.

Amuzaţi, pelerinii au urmărit defilarea băiatului, însă nu au intervenit nici când s-a împiedicat pe scări. Nu este pentru prima oară când Papa Francisc se află într-o astfel de situaţie. De fiecare dată, însă, Sfântul Părinte nu a cerut ajutorul gărzilor. Ba chiar s-a bucurat mereu de prezenţa celor mici. De asemenea, i-a îndemnat pe credincioşi să fie mai toleranţi.

„Papa Francisc dorește ca liderii Bisericii Catolice să beneficieze de o înțelegere deplină a impactului devastator resimțit de victimele abuzurilor sexuale comise de către preoți (...) Reuniune îi privește mai întâi pe episcopi, ei au o mare responsabilitate față de această problemă gravă. Însă bărbați femei care sunt experți în domeniul abuzurilor își vor aduce contribuția și pot să ajute la stabilirea cu exactitate a ceea ce trebuie făcut pentru a asigura transparența și responsabilitatea”, a afirmat Greg Burke, purtător de cuvânt al Sfântului Scaun, în urmă cu ceva timp.

Citește și: Papa Francisc, întrerupt de un copil îndrăzneţ. Cum a reacţionat Suveranul Pontif

S-a aflat! Ce sumă neașteptată a donat Ion Țiriac pentru victimele incendiilor din Australia... Liderii mondiali şi-au exprimat îngrijorarea faţă de resurgenţa antisemitismului, la comemorarea Holocaustului din Israe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x