Antena Căutare

Papa Francisc, prima apariție după anularea unor activități publice. A tușit de câteva ori. "Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic" Video

După o "uşoara indispoziţie", Papa Francisc (83 de ani) a apărut duminică pentru prima oară în public. Suveranul pontif a fost obligat să îşi anuleze mai multe audienţe şi activităţi publice în ultimele zile.

Papa Francisc, prima apariție după anularea unor activități publice. A tușit de câteva ori. "Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic" Video
Papa Francisc | captura video YouTube

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să fie atenți și vigilenți atunci când „mesajele, venite la noi din multe locuri” ne invită să fim tentați să experimentăm „intoxicația fărădelegilor”, a notat vaticannews.va.

„Nu vă angajați în dialoguri cu Diavolul”, a mai spus Papa Francisc.

Vaticanul deschide arhivele „Papei lui Hitler”

Aceasta a fost prima apariţie publică a papei Francisc după slujba organizată de Miercurea Cenuşii la Roma, pe durata căreia înaltul prelat a tuşit şi a strănutat de mai multe ori.

Momentan nu a fost precizată afecțiunea de care suferă papa Francisc.

Cu toate acestea, în contextul temerilor apărute în Italia în urma epidemiei de coronavirus, purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, a respins vineri speculaţiile despre starea de sănătate a papei.

"Nu există dovezi care să conducă la un alt diagnostic decât o uşoară indispoziţie", a precizat Matteo Bruni.

În timpul mesajului său rostit duminică de la fereastra Palatului Apostolic, papa Francisc a tuşit de câteva ori şi părea că avea căile nazale înfundate.

A fost sau nu "Papa lui Hitler"?Vaticanul deschide arhivele secrete despre Papa Pius al XII-lea și Holocaust​

De asemenea, liderul de la Vatican a anunţat că nu va participa la o tradiţională reculegere spirituală de şase zile, organizată alături de alţi prelaţi de rang înalt la Curia din Ariccia, la sud de Roma, din cauza unei răceli.

"Din păcate, o răceală mă obligă să nu particip în acest an la reculegerea de Postul Paştelui. Îmi voi continua reculegerea aici", a declarat papa Francisc.

Este pentru prima dată când liderul de la Vatican nu va participa la acest eveniment după alegerea sa la conducerea Bisericii Catolice în martie 2013.

Papei Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân în tinereţe, în jurul vârstei de 20 de ani, în timpul unei operaţii realizate la Buenos Aires din cauza unei afecţiuni respiratorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O conferinţă privind economia mondială din Italia, la care ar fi trebuit să participe şi Papa Francisc, a fost amânată din cauza coronavirusului

James Lipton, prezentatorul emisiunii "Inside the Actors Studio", a murit... Inculpat, Netanyahu revendică ”cea mai mare victorie din viaţa sa” în alegerile legislative...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x